Desert briose cu cacao, nuci si stafide

de RODIMUR in Dulciuri, 7 Iun 2018 | 3896 vizualizari

 

Cum păstrez în congelator albușurile care îmi rămân de la maioneză, creme, sau înghețată, fac adeseori din ele blaturi pentru prăjituri, sau ce este mai ușor și rapid de preparat, brioșe pufoase, drăguțe și bune, cu diferite ingrediente pe care le am la îndemână. 
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 16 brioșe cu cacao, nuci și stafide.

 

INGREDIENTE

  • 8 albușuri
  • 8 linguri de zahăr tos fin
  • 6 linguri de făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 plic de vanilie
  • 2 linguri rase de cacao
  • 75 grame de stafide
  • 75 grame de nuci mărunțite
  • esență de rom pentru aromatizat stafidele
  • coaja de la 1/2 lămâie
  • 1 praf de sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu cacao, nuci si stafide:

Se scot albușurile din congelator, cu câteva ore înainte de preparare, ca să se dezghețe natural.

Se mărunțesc nucile, iar stafidele se opăresc și se țin câteva minute în esență de rom, după care se scurg.

Când albușurile s-au dezghețat complet, se mixează cu un praf de sare și când au început să crească, se adaugă treptat, mixând permanent: zahărul, vanilia, coaja de lămâie, făina amestecată cu praful de copt și la urmă, cacaua.

În formele pentru brioșe se pune câte o lingură încărcată din această compoziție, se presară nuci mărunțite și stafide, se acoperă cu o altă lingură încărcată de compoziție și apoi se decorează, cu nuci mărunțite și stafide.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu și când brioșele au crescut frumos și trec testul scobitorii, se scot din cuptor și se lasă sa se  răcorească, înainte de a fi servite.

Brioșele pot fi decorate și cu zahăr pudră, dar stafidele și nucile sunt deja un decor destul de drăguț.

TIPS-URI

1

Scoateți din timp albușurile din congelator, ca să se dezghețe natural.

2

Ca să crească frumos, albușurile trebuie mixate puțin, la început, cu praful de sare.

3

Adăugați zahărul puțin câte puțin și mixați, până ce se dizolvă complet.

4

După ce decorați brioșele, dați tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie.

5

Lăsați brioșele să se răcească, înainte de a le servi.

6

Puteți decora brioșele și cu zahăr pudră, dar nucile și mai ales stafidele, alcătuiesc un decor suficient de drăguț.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu cacao, nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu capsune