Prajitura cu nuca si ciocolata

de La Ancuta in Prajituri, 25 Iun 2013 | 30283 vizualizari

 

M-am trezit cu multe albusuri in frigider si nu prea vroiam sa le congelez. Si cum se anuntasera musafiri m-am gandit sa le valorific. Ideea mi-a dat-o Miha, dar am modificat-o in functie de ingredientele pe care le aveam la indemana :). Mai trebuie sa precizez ca a iesit ceva delicios si ciocolatos???

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 9 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri faina
  • Crema:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 200 g frisca
  • 25 g unt
  • 1 lingura de coniac
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si ciocolata:

Mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana cand spuma devine lucioasa. Amestecam faina cu nuca si praful de copt si o incorporam usor in spuma, cu miscari de jos in sus.

Turnam aluatul in tava mare de la aragaz (30*34 cm), tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit pana cand devine aurie la suprafata. Lasam sa se raceasca apoi desprindem hartia de copt si taiem blatul pe latime, in trei fasii egale. Va rezulta o prajitura lunga si ingusta :).

Pentru crema punem pe foc mic ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca si untul, avand grija sa nu fiarba. Dam apoi de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam apoi coniacul si lasam la racit. Dam la frigider pana la racirea completa.

Dupa ce s-a racit mixam bine pana devine spumoasa apoi o impartim in doua parti egale.

Pe un platou asezam o fasie de blat peste care punem jumatate din crema. Nivelam si acoperim cu cea de-a doua foaie si restul de crema. Acoperim apoi cu ultima fasie de blat si dam prajitura la figider pentru 2 ore.

Ornam dupa preferinte. Eu am topit 50 g ciocolata cu 25 g unt cu care am ornat prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca, visine si crema de cafea