Tort "NOIRE"

de MotanLaOale in Dulciuri, 30 Iun 2011 | 7973 vizualizari

 

Nu am rezistat pana la urma si am zis sa intru si eu in randul lumii care a facut "NOIRE". L-am pus intr-un vas de yena rotund si de aia i-am zis tort. A iesit bun dar sincer ma asteptam la mai mult. Blatul mi-a iesit foarte tare iar crema s-a intarit asa de mult (ca un jeleu foarte tare) incat per ansamblu nu a avut acel "woau ce bun este" asteptat.

 

INGREDIENTE

  • 200g unt
  • 200g biscuiti cu cacao
  • 200g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri alcool cu aroma de coaje de lamaie
  • 2 linguri alcool cu aroma de coaje de portocala
  • 250ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina

Pentru ornat:

  • 75g ciocolata amaruie
  • 50ml lapte
  • 25g fulgi de ciocolata
  • Bilute si betisoare de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "NOIRE":

Se topesc 100g unt la microunde.

Se zdrobesc biscuitii la robot si se amesteca cu untul topit si 2 linguri alcool cu aroma  de lamaie.

Se tapeteaza un vas de yena rotund cu folie adeziva se pune amestecul de biscuiti si se preseaza cu bine si uniform cu o lingura.

Se introduce la rece in frigider.

Se topesc 200g ciocolata cu lapte la microunde.

Se raceste putin si se adauga 2 linguri alcool cu aroma de portocale, frisca lichida si se amesteca.

Se adauga si 100g unt si se amesteca obtinand o compozitie lichida.

Gelatina se prepara dupa indicatiile de pe plic, se adauga in compozitia de ciocolata si se amesteca.

Compozitia se toarna peste blatul de biscuiti si se pune in frigider pana a doua zi.

A doua zi se rastoarna pe platou si se scoate folia cu atentie. La mine era asa de tare ca as fi putut face orice cu ea.

Se prepara glazura topind ciocolata amaruie cu laptele la microude si se toarna peste prajitura.

Se decoreaza cu bilute si betisoare de ciocolata si fulgi de ciocolata.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Alcoolul cu aroma de coaje de lamaie/portocala se prepara simplu punand alcool peste coaja rasa de lamaie/portocala si tinut in recipient etans cel putin 2 saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "NOIRE"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (82)

MotanLaOale 1

06.04.2013, 22:06

Razi de Motan Gaby???

diaconta 1

06.04.2013, 22:09

Motanel,deci toate ti-s cam tari) nu inteleg de ce-i supararea ))

MotanLaOale 1

06.04.2013, 22:19

Este site culinar, Dia!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Milch Schnitte- Tort pentru Miruna