Muffins cu rahat

de MotanLaOale in Prajituri, 18 Feb 2011 | 4937 vizualizari

 

Facute aseara la cererea fiului meu ca "anexa" la lapte.

 

INGREDIENTE

  • 300g faina
  • 150g zahar
  • 50g unt
  • 3 oua
  • 100ml smantana
  • 100ml iaurt obisnuit
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf copt
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu rahat:

Ouale, zaharul, zaharul vanilat si un praf se sare se mixeaza bine pana devine cremos.

Se adauga untul topit si coaja rasa de lamaie si se mixeaza in continuare.

Se adauga smantana si iaurtul si se mixeaza in continiare.

Praful de copt se amesteca cu faina, se adauga peste celelalte ingrediente si se mixeaza pana se omogenizeaza.

Rahatul se taie marunt.

Se ung formele sau se tapeteaza cu forme de hartie.

Se pune in forma o lingura de compozitie, se pun bucetele de rahat si se umple forma cu compozitie cel mult 3/4.

Deasupra se orneaza cu bucatele mici de rahat.

Se introduce in cuptorul preancalzit la 200 grade C pentru 25-30 minute.

Se face testul cu scobitoarea.

Se pot orna sau glazura dupa dorinta.

Eu nu am mai apucat. Au disparut jumatate din ele in 10 minute, cu lapte, la masa de seara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose umplute si glazurate