Ciocolata de nescafe (la pahar !!!)

de MotanLaOale in Dulciuri, 6 Mai 2011 | 4124 vizualizari

 

Fiind un mare amator de nescafe am salivat la reteta postata de mitinita "Blondine" si am incercat sa o fac cu mai mult nes sa iasa "Castanii". Ceasul rau a facut sa pun mai multa apa decat gandisem si a iesit moale. Fiind foarte, foarte buna se va manca "la panar" !!!

 

INGREDIENTE

  • 250g lapte praf
  • 200g zahar
  • 75ml apa (eu am pus 150ml si a iesit moale)
  • 100g unt
  • 4 linguri nescafe
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • nuci prajite
  • stafide inmuiate in esente
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de nescafe (la pahar !!!):

Nucile se pun la prajit intr-o tigaie pana se rumenesc putin si se la sa la racit.

Stafidele le-am pus la imuiat in alcool cu aroma de portacale 20 minute dupa care le-am scos la zvantat.

Zaharul cu apa se fierb 5 minute pana se topeste zaharul.

Se adauga zaharul vanilat, nesul si untul si se amesteca pana se topeste untul.

Se adauga laptele praf si se omogenizeaza.

Se adauga esenta de rom si stafidele.

Se unge o tava cu unt si se toarna compozitia.

Se presara nucile pe toata suprafata.

Se lasa la racit apoi se pune in frigider pentru cateva ore.

Se taie bucati si se serveste.

Eu am gresit cu apa si am obtinut o crema groasa, buna rau, pe care am pus-o in pahare pentru servit. Mergea si un mot de frisca dar nu am avut in casa.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de nescafe (la pahar !!!)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

ieri la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci - Reteta rapida si delicioasa

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:07

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea cruda