De martisor, pentru toate fetele de pe site! Va doresc o primavara frumoasa si mai calda!
Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar si putin lapte (cam 30 minute) la loc calduros.
Faina se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc unde se pune maiaua dupa ce a crescut, se adauga ouale, restul de zahar, zaharul vanilat, un praf de sare, untul si laptele cate putin, amestecandu-se bine.
Se framanta un aluat elastic care nu se lipeste de mana. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul la caldura, cam 90 minute.
Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie cu un pahar gogosi de dimensiunea dorita. Se mai lasa la crescut 30 minute.
Se incinge un ceaun cu mult ulei, cam 4-5 cm inaltime. Eu am pus 1 l de ulei.
Se prajesc gogosile pe rand in uleiul bine incins, intorcandu-se pe ambele parti. Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta Buna!
1
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.