Dulceata de capsuni reteta
Eu fac dulceturile traditional fara conservant sau gelfix sau alte fixuri si respectand proportia de 1:1 intre fructe si zahar. Am facut putina deoarece mai am cateva borcane de anul trecut
Dulceata de capsuni reteta
Capsunile se spala si se scot coditele.
Se pun in cratita in care vom fierbe dulceata, se taie cele foarte mari si se pune zaharul deasupra uniform.
Se pune in frigider pana a doua zi sa-si lase zeama.
A doua zi se pune la fiert la foc mic la inceput pana se topeste zaharul si la foc potrivit pe urma cam 30-40 minute.
Se adauga zeama de lamaie si se mai fierbe pana cand are consistenta dorita (cand picatura pe farfurioara rece ramane formata si zeama se intinde daca punem degetul).
Se pune in borcane spalate si sterilizate in cuptor si inca calde.
Se pun capacele si se pun in camara.
Tin si 3-4 ani daca nu se consuma.
Pofta Buna!