Dulceata de capsuni reteta

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 16 Iun 2011 | 4653 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta
Eu fac dulceturile traditional fara conservant sau gelfix sau alte fixuri si respectand proportia de 1:1 intre fructe si zahar. Am facut putina deoarece mai am cateva borcane de anul trecut

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 1,5 kg capsuni
  • 1,5 kg zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta

Capsunile se spala si se scot coditele.

Se pun in cratita in care vom fierbe dulceata, se taie cele foarte mari si se pune zaharul deasupra uniform.

Se pune in frigider pana a doua zi sa-si lase zeama.

A doua zi se pune la fiert la foc mic la inceput pana se topeste zaharul si la foc potrivit pe urma cam 30-40 minute.

Se adauga zeama de lamaie si se mai fierbe pana cand are consistenta dorita (cand picatura pe farfurioara rece ramane formata si zeama se intinde daca punem degetul).

Se pune in borcane spalate si sterilizate in cuptor si inca calde.

Se pun capacele si se pun in camara.

Tin si 3-4 ani daca nu se consuma.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de susine ( PRUNE ITALIENESTI)