Melci cu stafide

de MotanLaOale in Prajituri, 17 Mar 2011 | 16297 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400g aluat foitaj
  • 100g stafide
  • 80g unt
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 galbenus ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu stafide:

Stafidele se pun in apa cu esenta de rom (lamaie, portocale) cel putin o ora dupa care se scurg si se usuca.

Aluatul se lasa la decongelat.

Untul se topeste si se lasa la racit.

Zaharul se amesteca cu zaharul vanilat.

Aluatul se intinde si se indreapta cu sucitorul si se unge cu untul.

Se presara zaharul si stafidele si se preseaza putin.

Se face sul strans si se taie felii de circa 2 cm latime.

Feliile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie si se ung cu galbenus de ou.

Se introduce in cuptorul preancalzit la 200 grade C circa 30-40 minute pana se rumenesc frumos.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Ora 12"