Pentru aluat m-am inspirat din Silvia Jurcovan.
Intai se prepara umplutura ca sa aibe timp sa se raceasca.
Dovleacul se curatza de semintze si coaja si de pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratitza.NU SE PUNE APA.
Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Camd zeama formata a scazut de tot se amesteca cu zeama de lamie, se ia de pe foc si se lasa la racit.
Faina se amesteca cu praful de copt.
Celalalte ingrediente se amesteca intr-un vas 3-4 min. pana ce se omogenizeaza iaurtul cu uleiul. Se adauga si faina si se amesteca intai cu lingura iar apoi se framanta cu mana pana se incorporeaza faina.
Aluatul se imparte in doua partzi pt cele doua foi.
Se intinde o foaie de dimensiunea tavii si pune in tava neunsa.
Se preseaza si se intinde cu mana si se intzeapa cu furculitza din loc in loc pe toata suprafatza.
Se pune umplutura de dovleac si se repartizeaza uniform.
Se intinde si foaia a doua se pune peste umplutura, se preseaza ushor si se intzeapa cu o furculitza pe toata suprafatza din loc in loc.
Se introduce in cuptor la 220 de grade C timp de 50-60 de min. pana se rumeneste frumos.
Dupa ce se raceste se taie bucatzi si se pudreaza cu zahar pudra si scortzisoara daca va place.
POFTA BUNA!