MIUTA

1

Bucataras
incepator

BISTRITA

Bucataras din 11.01.2010

RETETE246
PRIETENI234
Retete

Placinta la tigaie ca pe Valea Somesului

In Aperitive / Garnituri la 23 Mar 2011

Se face o maia din cubul de drojdie,lapte caldut,zahar si putina faina.Se lasa la crescut 15 minute.Apoi se pune faina,sarea,oul si se incepe framantatul cu lapte caldut.Se framanta un aluat potrivit de moale,se adauga la sfarsit si ulei.Se da la dospit la caldura pentru 30 minute.Se fac placinte...

Ceafa la cuptor cu cartofi mari si sote de ciuperci

In Porc la 23 Mar 2011

Se bate foarte usor ceafa si se cresteaza putin in interior cu cutitul.Se condimenteaza cu sare,piper,boia si condiment pentru friptura de porc.Se pregateste o tava,se pune ulei si se pun bucatile de carne in ea si cartofii curatati,spalati,taiati in doua si condimentati.Se da la cuptor la foc...

Nudli

In Dulciuri la 23 Mar 2011

Se pun cartofii la fiert in coaja in apa cu sare.Cand s-au fiert cartofii se curata de coaja si se zdrobesc ca un piure.Se pune uleiul,oul si faina.Se framanta dar in final v-a fi tot un aluat lipicios.Va trebui sa lucrati cu faina la indemana .Se formeaza cu mana pe masa de lucru betigase.Se...

Salata de cruditati cu ton

In Salate la 22 Mar 2011

Se spala bine toate legumele si se pun la scurs.Se taie ceapa,castravetii,ardeiul si salata.Se stoarce sucul de la o lamaie si se toarna peste cruditatile taiate.Se pun boabele de porumb,maslinele si conserva de ton.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper,iar la sfarsit se adauga inca putin...

Cornulete din foietaj cu rahat

In Dulciuri la 20 Mar 2011

-Se decongeleaza foaia de aluat frantuzesc. -Se taie patratele. -In fiecare patratel se pune o bucata de rahat si se ruleaza ca la cornulete. Se pun cornuletele intr-o tava in care am pus hartie de copt si se dau la cuptor pentru 30 minute. Se scot si se lasa la racit.Cand sunt reci...

Chec simplu

In Prajituri la 20 Mar 2011

Am separat albusul de galbenus de la  cele trei oua.Am masurat albusurile intr-un pahar.Cate albusuri intra in pahar atat se pune zahar si faina.Am batut spuma tare albusul,am adaugat zaharul si am continuat sa mixez spuma.Cand albusurile au fost foarte bine batute,am adaugat zaharul...

Supa de pui cu galuste de gris

In Supe la 20 Mar 2011

Se pune la fiert intr-o cratita carnea de pui,morcovul,sarea si ceapa intreaga.Se lasa la fiert la foc mic si din cand in cand se spumeaza. In alta cratita se pune ulei si se caleste putin morcov dat pe razatoarea mica. Cand carnea este aproape fiarta se strecoara zeama peste morcovul care...

Ceafa si carnati ca la Intorsura Buzaului

In Porc la 20 Mar 2011

Se bate putin ceafa cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu condiment pentru gratar,sare si piper. Se frig pe gratarul incins si pe masura ce se patrund si se rumenesc pe ambele parti se scot si se pun intr-o cratita acoperita. La fel se face si cu carnatii. Ceafa si carnatii se...

Chifle umplute

In Aperitive / Garnituri la 20 Mar 2011

Am taiat capacul fiecarei chifle si am scobit-o de miez. Am pus in fiecare chifla o bucatica de unt cat o aluna. Am pus cateva fasii de muschi file afumat si am spart cate un ou in fiecare chifla. Am condimentat cu sare si piper si am pus deasupra cateva felii de mozzarella. Am dat la...

Chifle

In Piine la 20 Mar 2011

Am pus intr-un lighean faina.Am facut o gropita in mijlocul fainii si acolo am facut maiaua din lapte caldut,zahar,cubul de drojdie si putina faina.Am lasat la dospit 15 minute.Dupa ce a crescut maiaua am inceput sa framant restul de faina cu maiaua,un praf de sare si lapte caldut.Lapte caldut se...

Suc de morcovi

In Bauturi la 18 Mar 2011

Se curata morcovii,se spala si se pun la scurs.Se curata portocala de coaja.Noua ne place in sucul de morcovi sa punem si o portocala,are un gust mai bun.Se pun fructele la stors in aparat.Sucul de morcovi contine vitaminele A,B,C,saruri minerale si elemente...

Inghetata de capsuni si kiwi

In Dulciuri la 18 Mar 2011

Se curata capsunii de codite,se spala si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Kiwi se curata de coaja se spala si se pune la scurs. Intr-un vas se mixeaza frisca foarte bine. Cand e mixata se adauga zaharul pudra si zaharul vanilat. Se mixeaza din nou cateva minute. Fructele se pun fiecare in...

Chiftelute marinate cu piure de cartofi

In Mancaruri cu carne la 10 Mar 2011

Am amestecat carnea cu ceapa data pe razatoare,cartoful dat pe razatoare,pesmetul imuiat in apa,usturoiul pisat,o lingura marar tocat,2 oua sare si piper.Se amesteca bine toate ingredientele.Apoi se fac chiftelute si se prajesc in ulei fierbinte.In uleiul ramas dupa prajirea chiftelelor se pune...

Pasca cu urda dulce

In Prajituri la 10 Mar 2011

Am intins foaia din aluat de cozonac pe fundul unei tavi unsa cu ulei.Intr-un lighean am amestecat urda cu stafidele,zaharul pudra,esenta de vanilie,gris si 4 albusuri batute spuma cu putina sare.Am intins crema peste aluat.Deasupra am pus galbenusurile frecate cu un praf de sare.Am dat la cuptor...

Mucenici

In Dulciuri la 10 Mar 2011

Se pune intr-un vas faina iar in mijloc se face maiaua din drojdie lapte caldut si 3 linguri de zahar.Se lasa la dospit 15 minute.Cand maiaua a dospit se poate framanta aluatul.Se pun ouale,zaharul vanilat,un praf de sare,smantana si lapte caldut.Se framanta adaugand lapte atat cat sa iasa un...

Cartofi noi si ciuperci cu "ciocolata"

In Mancaruri de post la 9 Mar 2011

Se curata ciupercile champinion si se spala.Intr-un vas de yena se pune putin ulei pe fundul vasului si se aseaza palariile ciupercilor.Intr-o tigaie se caleste o ceapa si coditele de ciuperci toate tocate marunt.Cand a scazut apa din ele se pune patrunjel verde,sare si piper.Se opreste focul si...

Placinta cu 3 feluri de branza

In Dulciuri la 9 Mar 2011

Se amesteca branza cu zaharul pudra,esenta de vanilie,stafidele si 3 oua.Se amesteca bine toate ingredientele. Se topeste untul.Se ia cate o foaie de placinta si se unge cu unt topit.Peste foaie se pune o a doua foaie care la randul ei se unge cu unt topit.Peste aceste foi se pune crema de...

Ficat de pui cu legume si garnitura de cartofi dulci

In Ficat la 9 Mar 2011

Se pune la calit in ulei de masline ceapa taiata marunt,morcovul dat pe razatoare,ardeiul taiat cubulete.Se lasa cateva minute la calit,se adauga sare si zacusca de ciuperci.Apoi se pune ficatul de pui si se lasa la foc mic sub capac sa fiarba. Cartofi se curata,se spala bine si se pun la...

Tarta pentru o zi speciala

In Prajituri la 8 Mar 2011

Crema de ciocolata am facut-o cu o seara inainte.Se incalzeste frisca pana aproape de fierbere si se toarna peste ciocolata rasa.Se amesteca bine pana se topeste ciocolata.Se adauga zaharul si cacao pudra si se amesteca din nou.Se da la racit pana a doua zi.A doua zi se mixeaza bine si se adauga...

Islere 8 Martie

In Prajituri la 8 Mar 2011

Pentru inceput am pregatit biscuitii.Am amestecat untul cu zaharul pudra,am adaugat ouale,nuca prajita si am mixat cateva minute sa se amestece bine toate ingredientele.Am adaugat faina cu praful de copt si am framantat bine.Se intinde foaia de aluat pe masa cu grosimea cam de 0,5 cm si se taie...

Suc natural din kiwi, portocale si grapefruit rosu

In Bauturi la 6 Mar 2011

Nu trec cantitati de fructe,sucul il puteti face in functie de preferintele dumneavoastra.Se poate amesteca sucul de fructe sau se poate servi sucul fiecarui fruct separat.Eu am amestecat suc de portocala cu kiwi.A iesit o combinatie super buna.Fructele se curata si se taie in jumati.Ca sa obti...

Gofre pentru micul dejun

In Dulciuri la 6 Mar 2011

Se freaca untul spuma cu zaharul.Apoi incorporam ouale si zaharul vanilat.Amestecam foarte bine ingredientele.Eu am folosit mixerul.Turnam laptele si amestecam usor din nou.Punem macul iar la sfarsit punem faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Am amestecat din nou cu mixerul pana...

Salata boeuf cu mazare

In Salate la 5 Mar 2011

Am pus la fiert pieptul de pui in apa cu vegeta.In alta cratita am pus la fiert cartofii,telina si morcovii curatati si spalati in prealabil.Am pus peste zarzavaturi sare in timp ce fierb.Intre timp am taiat cubulete castravetii murati si i-am pus intr-o strecuratoare.Am facut maioneza din cele...

Sarmale cu varza murata, la cuptor

In Mancaruri cu carne la 5 Mar 2011

Am pus la prajit in ulei slaninuta taiata foarte maruntAm lasat sa se prajeasca putin si pe urma am pus ceapa tocata fin.Am lasat ceapa sa se caleasca la foc mic.Intre timp am spalat orezul in mai multe ape.Am adaugat orezul peste ceapa si am lasat din nou pe foc pentru putin timp.Am pus pasta de...

Gulas de oaie

In Oaie la 5 Mar 2011

Am calit ceapa in untura de porc.Am adaugat un ardei si un morcov taiat cubulete.Am mai lasat la calit cateva minute si am pus pasta de ardei.Apoi am pus carnea de oaie curatata de pielite,spalata si taiata cubulete.Se sareaza si se condimenteaza cu condiment de gulas.Se lasa sa fiarba inabusit...

Pulpa de porc la tava

In Porc la 1 Mar 2011

Am pregatit pulpa cu o zi inainte. Am condimentat pulpa cu sare, piper, boia, vegeata si am uns-o cu ulei de masline. Am pus pulpa de porc la marinat in frigider pana a doua zi. A doua zi am pus pulpa de porc intr-o tava in care am pus unt topit amestecat cu ulei. Am pus deasupra carnii un sos...

Cabanos invelit in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2011

Se lasa la dezghetat foietajul.Se intinde dupa ce s-a dezghetat se imparte in 9 bucati.Cabanosul se taie in functie de latimea patratului de foietaj.Cabanosul se taie mai lung si se cresteaza capetele in forma de cruce.Se ia fiecare bucata de cabanos taiata si crestata si se imbraca in patratele...

Prajitura Martisor

In Prajituri la 28 Feb 2011

Am curatat capsunii de codite si i-am spalat. Am oprit 3-4 pentru decor iar pe ceilalti i-am zdrobit si amestecat cu zaharul pudra. Am mixat frisca cam 180ml. Cam 20 ml am lasat sa topesc ciocolata de menaj in ea. Am amestecat frisca cu capsuni zdrobiti si cu aceasta crema am umplut foile de...

Pui la cuptor cu cartofi si maioneza de usturoi

In Pui la 27 Feb 2011

Am curatat foarte bine puiul si pe urma l-am condimentat cu sare,piper,boia,vegeta cu gust de pui,rozmarin si ulei de masline.L-am uns foarte bine si pe exterior si pe interior.L-am bagat intr-un borcan de 420g plin cu apa. Recunosc nu am gasit in casa o sticla si in beci nu mai aveam timp sa...

Paine de casa cu seminte si crenvusti

In Piine la 27 Feb 2011

Se face la inceput o maia din drojdie,o lingura de zahar,apa si putina faina.Se lasa la dospit 15 minute.Cand maiaua a dospit se adauga restul de faina,putina sare si se framanta cu apa calduta.La sfarsit se adauga cca 100 ml ulei de masline.Se lasa la dospit cam 30 minute.Se aseaza in tava si se...

Afisate 151 - 180 din 246 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Asa-i ca vrei sa stii ce se intampla in vietile tuturor oamenilor din galaxie, cu toate ca nu prea stii ce se intampla in viata ta?Daca ai noroc prietenii tai o sa-ti spuna.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]