Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca este un preparat traditional romanesc, indragit pentru simplitatea si savoarea sa. Aceasta ciorba este o alegere perfecta pentru oricine cauta o masa usoara, dar plina de gust, fiind ideala pentru zilele calduroase de vara sau pentru orice moment in care doriti sa savurati o mancare sanatoasa si hranitoare.
Ingredientele principale, fasolea verde si legumele proaspete, sunt gatite intr-un mod care le pastreaza prospetimea si valorile nutritive. Fasolea verde, cunoscuta pentru textura sa crocanta si gustul sau delicat, se imbina armonios cu ceapa, morcovii, ardeii si rosiile, toate gatite intr-un bulion aromat, adesea imbogatit cu un strop de bors sau lamaie pentru a-i oferi acea nota usor acrisoara caracteristica ciorbelor romanesti.
Cum se prepara Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca
Se caleste in ulei morcovul dat pe razatoarea mica cca 5 minute.
Se pune ceapa tocata fin si gogosarul taiat cubulete.
Dupa cateva minute se adauga 2-3 linguri pasta de ardei si se mai lasa la calit inca doua minute.
Se pune in cratita apa,se condimenteaza si se lasa pe foc pana clocoteste.
Intre timp noi curatam radacinoasele,le spalam si le taiem cubulete mici.
Cand clocoteste apa se adauga radacinoasele si cimbru.
Fasolea se curata,se spala apoi se taie dupa preferinta.
Se adauga fasolea in ciorba cand clocoteste apa.
Se lasa la fiert pana cand legumele sunt fierte apoi se adauga cana de bulion si se condimenteaza daca mai este nevoie.
La sfarsit adaugam patrunjel verde tocat.
Se poate servi asa sau cu smantana, cu ardei iuti si paine de casa. Recomandam si ciorba de pui
Pofta buna!