Islere 8 Martie

de MIUTA in Prajituri, 8 Mar 2011 | 9402 vizualizari

 

"De ziua ta femeie, de eşti mamă sau fiică,
Ori metamorfozată în soacră mare, mică,
Doresc la fiecare un cer fără de nori,
Lângă acela care v-aduce astăzi flori."

 

INGREDIENTE

  • ALUAT BISCUITI
  • 200 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 300 g unt
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • un praf de copt
  • 350 g faina
  • CREMA
  • 400 g lapte
  • 6 linguri zahar
  • o budinca de vanilie
  • 4 linguri nuci prajite si macinate
  • 200 g unt
  • GLAZURA
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa fiarta
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere 8 Martie:

Pentru inceput am pregatit biscuitii.Am amestecat untul cu zaharul pudra,am adaugat ouale,nuca prajita si am mixat cateva minute sa se amestece bine toate ingredientele.Am adaugat faina cu praful de copt si am framantat bine.Se intinde foaia de aluat pe masa cu grosimea cam de 0,5 cm si se taie cu o forma rotunda.Eu am folosit un pahar pt.ca am dorit sa fac islere uriase.Fiecare cerc se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 10-15 minute.

  Crema se prepara dintr-o budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic. Eu am pus in budinca zahar mai mult.Am frecat un unt spuma si am amestecat-o cu budinca racita.La sfarsit am adaugat nucile si daca doriti mai dulce se mai poate pune zahar la sfarsit dar sa fie pudra.

  Glazura se prepara dupa ce au fost umplute islerele.La glazura se amesteca toate ingredientele rapid si se toarna glazura pe islere. Se intinde rapid cu un cutit.Se glazureaza usor mai ales ca am facut islerele uriase.Sunt delicioase si le recomand tuturor cu drag.

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere 8 Martie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

MIUTA 1

09.03.2011, 16:48

Multumesc frumos la toata lumea!O primavara frumoasa va doresc tuturor!!! .Nu-i asa Onesta ca fac opturi faine Lasa Gaby ca o prind eu pe Onesta intr-o zi la colt si nu-i raman datoare

gaby_duceag 1

09.03.2011, 17:00

)))
prea-si face de cap, nu?))))

adry88 1

11.06.2011, 16:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni in straturi