publicat la 26.04.2014
publicat la 24.10.2013
publicat la 24.10.2013
Asa-i ca vrei sa stii ce se intampla in vietile tuturor oamenilor din galaxie, cu toate ca nu prea stii ce se intampla in viata ta?Daca ai noroc prietenii tai o sa-ti spuna.
Bucataras.ro
[email protected]
Melci din foietaj cu branza de vaci
Se pune aluatul la dezghetat.Procesul de dezghetare dureaza maxim 30 minute daca e lasat aluatul in bucatarie.Umplutura se face amestecand branza de vaci cu grisul,stafidele,zaharul vaniliat,mararul,oul si zaharul pudra.Aceasta crema se intinde peste foaia de aluat care a fost dezghetata si se...
Racitura cu carne de porc
Se pune la fiert dupa ce au fost foarte bine curatate piciorusele de porc.Se fierb cca 15 minute.Se arunca apa de pe ele si se spala din nou foarte bine.Se pun din nou la fiert impreuna cu ceafa,morcovul,ceapa si cimbru.Se toarna apa peste ele cat sa le acopere bine.Se lasa la fiert cam 5-6 ore...
Lapte de pasare
Se pune o cratita cu apa la fiert pe aragaz.Intre timp mixezi 6 albusuri cu 6 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vanilat.Cand apa in cratita incepe sa fiarba se da la foc mic si se pune cu o lingura cate 3 sau 4 galuste de spuma.Se lasa cateva secunde pe o parte si se intorc pe cealalta parte...
Clatite cu sunca si cascaval
Din oua,lapte,sare,praf de copt si faina am facut 6 bucati de clatite.Am pus pe fiecare clatita cate o felie de sunca si o felie de branza topita taiata in doua.Am pus in mijloc cascaval ras pe razatoarea fina.Intr-un vas am batut cele 2 oua cu un praf de sare.Am dat fiecare clatita umpluta prin...
Tort special cu trei creme
Am facut pentru inceput cele trei creme. Crema de vanilie :am amestecat amidonul,4 galbenusuri,zaharul tos si 500 ml lapte.Am pus sa fiarba pe foc pana s-a ingrosat.Am dat la rece iar cand s-a racit am amestecat cu esenta de vanilie si untul mixat spuma. Crema de ciocolata :se fierbe...
Melci cu nuca si mac
Se face o maia din 100 ml lapte,un cub de drojdie,o lingura zahar si faina. Se lasa 15 minute la dospit. Cand e gata dospita maiaua se pune in ea galbenusurile,vanilia,coaja de lamaie,faina si se framanta cu restul de 100 ml lapte caldut .La sfarsit se adauga untul topit in ulei si se...
Papricas de ghebe cu galuste de faina
Am calit in ulei o ceapa tocata marunt,un ardei taiat cubulete si un morcov dat pe razatoarea mica.Am pus ciupercile care inainte le-am spalat in cateva ape,am condimentat si am lasat sa fiarba la foc mic.Cand ciupercile au fost aproape gata am pus apa sa treaca peste ele si le-am lasat sa fiarba...
Desert rapid si crocant
Se prepara crema de ciocolata cu 400 ml lapte conform instructiunilor de pe plic.Se prepara glazura.Pe un platou se aseaza primul strat de piscoturi.Se imbraca in crema de ciocolata.Se pune un alt strat de piscoturi peste care se pune restul de crema de ciocolata.Se toarna peste crema glazura de...
Branzoici cu urda si marar
Am pregatit maiaua din cubul de drojdie,50 g de zahar ,laptele caldut si 2-3 linguri de faina.Se lasa la dospit 15 min.Cand maiaua a crescut se pune peste ea 3 galbenusuri,untul topit,o lingura coaja de lamaie,zahar vanilat,faina si un praf de sare.Se framanta toate ingredientele iar daca mai...
Pulpe de pui in crusta de pesmet cu cartofi natur
Se pun la fiert pulpele de pui in apa cu vegeta.In alta cratita se pun la fiert cartofii taiati cubulete tot in apa cu vegeta.Cand pulpele sunt aproape fierte se scot din apa.Se condimenteaza cu piper,se dau prin faina,prin oul batut cu sare si la sfarsit prin pesmet.Se prajesc in uleiul...
Salata de peste cu porumb
Se taie ceapa cubulete.Se pune peste ceapa sucul de lamaie si sare.Se amesteca ceapa cu pestele bucati,porumbul si uleiul de masline.Daca mai este nevoie se mai pune sare dupa preferinta.Se amesteca bine toate ingredientele.Se orneaza cu feli de lamaie.
Tort Valentine's Day
Am pus la caramelizat cele 6 linguri de zahar.Cand s-a caramelizat am luat cratita de pe foc si am adaugat 100g unt taiat cubulete.Am pus peste caramel merele curatate si taiate feliute.Am lasat deoparte cratita la rece si am pregatit crema de zahar ars. Am mixat 5 oua intregi cu zaharul,un...
Tarta cu branza de vaci
Pentru aluat se amesteca toate ingredientele,se framanta si la sfarsit se impart in doua parti.Aluatul se introduce in congelator 20 min.Intre timp ne ocupam de crema. Se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Se adauga smantana si branza de vaci amestecata cu untul...
Pui aromat la cuptor
Am pregatit puiul cu o seara inainte.Dupa ce l-am curatat am pus intr-o cratita o lingura vegeta,o lingura boia,o lingurita sare,1/2 lingurita rozmarin macinat,putin piper si ulei de masline.Am uns cu aceste ingrediente puiul pe exterior si interior.L-am pus in frigider pana a doua zi.A doua zi...
Briose cu mac
Am caramelizat 50 g zahar ,am stins cu 50 ml lapte si am lasat sa fiarba pana se topeste zaharul.Am pus 1 lingura de mac si am lasat la fiert inca cateva clocote.Am dat vasul la racit.Am mixat ouale intregi cu un praf de sare,am adaugat restul de zahar(100g) si plicurile de zahar vanilat.In...
Tort egiptean
Foile se fac pe rand cate una.Se mixeaza 2 albusuri cu 2 linguri de zahar pana se face o spuma tare.Se adauga 1/2 faina si 40 g nuca macinata si se amesteca usor cu o paleta de lemn.Se intinde pe spatele tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se coace la foc mic 15 min.La fel se fac si cu...
Tort de vanilie cu ciocolata
Am pus cremele intr-un vas si le-am amestecat cu laptele.Am mixat compozitia 5 minute.Blatul de tort din comert are 3 foi.Am asezat o foaie,am insiropat cu sirop facut din 100ml apa,2 linguri zahar pudra si esenta de vanilie.Am pus cea de-a doua foaie,am insiropat si am pus restul de crema.Am pus...
Lipie libaneza
Faina,sarea si zaharul se pun intr-un vas.Se adauga drojdia dizolvata in apa calduta si se framanta.Nu se pune toata apa de la inceput.Se framanta un aluat mai tare.Se adauga uleiul si se framanta din nou.Se lasa 5 minute sa se odihneasca.Se imparte in 5 bucati.Eu le-am cantarit si fiecare bucata...
Shaorma
Aici pe bucataras am gasit o reteta de shaorma cu snitele din piept de pui cu pesmet. Deci din pieptul de pui,oua,faina,pesmet si ulei am facut snitele.Am batut carnea,am condimentat si am dat bucatile de pui prin faina,oul batut cu putina sare si la sfarsit pesmet.Le-am pus in uleiul incins...
Tocanita de ghebe
Am pus la calit in ulei ceapa tocata fin.Dupa cateva minute am adaugat si ardeiul rosu taiat cubulete.Am lasat sa se caleasca la foc potrivit 5 minute.In timpul acela am spalat ciupercile care erau decongelate.Le-am adaugat in cratita,am pus sare si piper si le-am lasat sa se fiarba la foc mic.Nu...
Tort Iulia
Am dizolvat gelatina in 3 linguri de apa cca 2 minute.Am amestecat laptele condensat cu 50 ml lapte.Am pus inca 50 ml lapte peste gelatina.Am amestecat toate ingredientele si le-am pus sa fiarba 3 minute pe baie de aburi.Am luat de pe foc si am pus mierea si vanilia. Am dat la rece.Cand s-a...
Prajitura Miuta
Se fierb pe foc mic laptele, zaharul, galbenusurile si amidonul pana se ingroasa. Se pune esenta de vanilie si se da la rece. Untul se mixeaza cu zaharul pudra si se amesteca la sfarsit cu crema racita. Se umplu foile iar desupra pe ultima foaie se pune glazura.
Oua umplute
Se fierb 6 oua in apa cu sare.Se lasa la racit in apa rece apoi se decojesc.Se taie pe lungime si se scot galbenusurile.Se pun galbenusul intr-un vas si se mixeaza cu unt si pate de ficat.Se condimenteaza cu sare si piper.Se umplu jumatatile de ou cu aceasta compozitie.Se face o maioneza din 2...
Ciorba de salata
La inceput am curatat si tocat salata.Intr-o cratita am pus la calit in ulei ceapa tocata marunt.Am lasat-o cateva minute si am pus o lingura de faina.Am amestecat un minut si am adaugat la sfarsit apa.Am pus salata tocata,sare si usturoiul zdrobit.Cand salata s-a fiert am pus sucul de...
Prajitura Ileana
Se bat albusurile spuma cu mixerul. Se pune zaharul si mixam pana se topeste. Apoi adaugam nuca si amestecam cu o lingura de lemn. La sfarsit adaugam faina. Din compozitia obtinuta se fac 4 foi pe dosul tavii. Tava se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina. Compozitia se imparte in 4...
Prajitura egipteana
Ingredientele pentru foi le-am impartit in doua.Am facut cate doua foi sa nu se lase compozitia de albusuri.In total ies 4 foi. Am batut albusurile(4 buc.) cu 4 linguri de zahar. Cand albusurile au fost spuma tare am adaugat nucile macinate (80g) si o lingura de faina. Am amestecat usor cu o...
Salata boeuf
Se pune la fiert pieptul de pui intr-o cratita cu apa si sare dupa gust.In alta cratita se fierb zarzavaturile in apa cu sare.Cartofii se fierb separat in coaja dupa ce au fost foarte bine spalati.In timp ce fierb ingredientele se taie patratele marunte castravetii murati si se pun intr-o...
Fursecuri de Craciun
Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat potrivit de moale. Se intinde aluatul pe masa presarata cu faina si se taie sub diferite forme(inimioare,braduti,flori sau stelute). Se coc in tava neunsa la foc mic. Se orneaza dupa preferinte.
Tort diplomat
Tortul l-am inceput cu o seara inainte deoarece trebuie sa stea la frigider 12 ore.Am facut crema in felul urmator:am pus gelatina la dizolvat in 100ml lapte.Am amestecat galbenusurile intr-o cratita pe baie de aburi impreuna cu zaharul si laptele ramas(200ml).Se amesteca incontinuu pana se...
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor
Am curatat cartofii si i-am pus la fiert dupa ce i-am taiat in patru in apa cu sare.Nu trebuie sa fie foarte fierti decat pe jumatate.Pulpele erau si ele aproape fierte in supa de pui.Cand cartofii au fost fierti pe jumatate se strecoara de apa.Intr-o tava am pus putin ulei si am asezat cartofi...