Astazi mi-am propus sa fac sarmale in vas de lut.Deoarece de Luni intra in post la noi e obiceiul in aceasta sambata sa se faca sarmale.Va invit la o portie de sarmale!
Am pus la prajit in ulei slaninuta taiata foarte maruntAm lasat sa se prajeasca putin si pe urma am pus ceapa tocata fin.Am lasat ceapa sa se caleasca la foc mic.Intre timp am spalat orezul in mai multe ape.Am adaugat orezul peste ceapa si am lasat din nou pe foc pentru putin timp.Am pus pasta de ardei,tocana de legume si am lasat din nou sa se caleasca inca 10 minute.Am turnat aceasta compozitie peste carnea tocata.Am condimentat cu sare,piper si cimbru.Am amestecat foarte bine toate ingredientele.Am pus umplutura pe foi de varza si am infasurat sarmale pe care le-am asezat intr-un vas de lut.Se aseaza in vas in straturi sccesive,fara spatii intre ele.Deasupra se pune un strat de varza tocata.Am pus peste sarmale un pahar de ulei si am completat cu apa calduta.Am dat la cuptor la foc mic cca 3 ore.Si au iesit asa de bune ca merg sa mai mananc cateva.
1
Varza se tine la desarat cel putin 6 ore.