Pui la cuptor cu cartofi si maioneza de usturoi

de MIUTA in Pui, 27 Feb 2011 | 18687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pui
  • condimente
  • ulei de masline
  • 6-7 buc.cartofi
  • o ceapa mica
  • 100 g unt
  • patrunjel verde
  • o capatana usturoi
  • 7 linguri ulei de floarea soarelui
  • 100 g smantana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu cartofi si maioneza de usturoi:

Am curatat foarte bine puiul si pe urma l-am condimentat cu sare,piper,boia,vegeta cu gust de pui,rozmarin si ulei de masline.L-am uns foarte bine si pe exterior si pe interior.L-am bagat intr-un borcan de 420g plin cu apa.

Recunosc nu am gasit in casa o sticla si in beci nu mai aveam timp sa cobor.

Am la aragaz si rotisor dar sotul meu nu era acasa si eu nu stiu sa-l instalez.

Asa ca am improvizat si am facut "pui la cuptor pe borcan".

Am pus borcanul cu puiul intr-un vas de yena in care am pus o cana de apa si putin ulei de masline.

Am programat cuptorul 50 min. si l-am lasat la foc potrivit sa se rumeneasca.

Intre timp am curatat cartofii,i-am spalat si i-am taiat cubulete.

I-am pus la fiert in apa cu vegeta.

Am curatat usturoiul,l-am pisat si am facut o maioneza cu ulei de floarea soarelui si la sfarsit am adaugat smantana in maioneza

.Am terminat maioneza si m-am ocupat de cartofi.

Intre timp am mai stropit puiul cu sosul din vasul yena.

Am mai marit perioada de coacere inca 40 minute.

Am pus intr-o cratita 100 g unt la topit.

Peste untul topit am pus o ceapa mica tocata foarte fin.

Am lasat ceapa cateva minute la calit.

Am stors cartofii care erau aproape fierti si i-am pus in cratita peste untul topit si ceapa.

Am pus piper,sare si patrunjel verde tocat.

Am scos puiul din cuptor,l-am portionat si l-am servit cu cartofii natur si maioneza de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu cartofi si maioneza de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci cu piept de pui