Prăjitură din foi cu miere şi nucă

de adriana65 in Prajituri, 5 Iun 2012 | 53287 vizualizari

 

Este o prăjitură cunoscută, foarte veche, care se prepară mai ales de sărbători. De fapt, este binecunoscuta Prăjitura Medovik, dar cu nucă.

 

INGREDIENTE

  • Pentru prepararea foilor :
  • 1 ou
  • 150 g zahăr
  • 50 g unt sau 1 lingură untură
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri lapte
  • 3/4 linguriţă bicarbonat
  • 400 g făină
  • 50 g nucă măcinată
  • Pentru cremă :
  • 700 g smântână de 25% grăsime
  • 120 g nucă măcinată
  • 250 g zahăr tos
  • glazură icing preparată din
  • 200 g zahăr pudră
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură apă rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură din foi cu miere şi nucă:

Pentru prepararea foilor, într-un castron se amestecă oul, zahărul, mierea, untul, bicarbonatul şi laptele. Se pune castronul pe bain-marie şi se amestecă până ce compoziţia se îngroaşă ca o smântână. Peste amestecul cald turnăm făina şi la urmă nuca. Omogenizăm apoi luăm aluatul din castron, îl punem pe blatul de lucru, uns  cu ulei şi frământăm cu mâna până rezultă un aluat consistent. Îl împărţim în patru părţi. Din fiecare parte se întinde câte o foaie  ( 30 x 23 cm) care se coace pe dosul tăvii tapetate bine cu unt (untură) şi făină. Pentru fiecare foaie nu este necesar mai mult de 5 minute pentru a se coace.

Pentru cremă se amestecă uşor smântâna cu zahărul până la topirea completă a acestuia şi îngroşarea smântânii, apoi se adaugă nuca măcinată. Crema se împarte în trei castronaşe.

Pentru asamblarea prăjiturii, am căptuşit cu folie alimentară tava pe care am copt foile. Am pus o foaie şi am acoperit-o cu o parte de smântână. Am continuat cu celelalte foi şi crema.

La final se prepară glazura Icing. Într-un bol se pun zahărul pudră şi zeama de lămîie. Se amestecă continuu, adăugând treptat şi apa, în final obţinând o compoziţie cremoasă. Se toarnă peste prăjitură şi se presară nucă coaptă şi zdrobită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură din foi cu miere şi nucă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ora 12, reteta delicioasa pentru un desert cu amintiri din copilarie