GALUSTE DE GRIS
Se pune la fiert intr-o cratita carnea de pui,morcovul,sarea si ceapa intreaga.Se lasa la fiert la foc mic si din cand in cand se spumeaza.
In alta cratita se pune ulei si se caleste putin morcov dat pe razatoarea mica.
Cand carnea este aproape fiarta se strecoara zeama peste morcovul care se caleste in cratita.
Se prepara galustele cu gris,oua,ulei si sare.
Cand supa incepe sa fiarba se ia cu o lingurita compozitie de galuste si se pun la fiert.
Dati focul spre mic sa nu se imprastie galustele de gris.Se fierbe la foc mic cca 10 minute.Se sperie la sfarsit galustele cu o cana cu apa rece.Se mai lasa la fiert inca 10 minute.
Se pune in ciorba morcovul fiert taiat cubulete,cuburile cu gust de pui si piper.
Ceapa fiarta din supa se arunca.
Carnea care fierbe in supa eu o pregatesc intodeauna ca fel principal.
Se opreste focul si se lasa oala cu capac inca 15 minute.
Servim supa cu patrunjel verde tocat marunt.