Chifle

de MIUTA in Piine, 20 Mar 2011 | 10635 vizualizari

 

M-a tentat foarte tare micul dejun "fitos"a lui Diaconta si cum sunt o pofticioasa am vrut sa fac si eu.Asa ca m-am hotarat sa fac eu si chiflele.A iesit ceva frumos si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • o cana de lapte caldut
  • un cub de drojdie
  • o lingura zahar
  • putina sare
  • ulei de masline
  • seminte de susan,in,floarea soarelui,mac
  • un galbenus
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

Am pus intr-un lighean faina.Am facut o gropita in mijlocul fainii si acolo am facut maiaua din lapte caldut,zahar,cubul de drojdie si putina faina.Am lasat la dospit 15 minute.Dupa ce a crescut maiaua am inceput sa framant restul de faina cu maiaua,un praf de sare si lapte caldut.Lapte caldut se pune atat cat sa iasa un aluat potrivit de moale.La sfarsit se framanta cu putin ulei de masline.Se lasa la crescut cca 40 minute.

Am facut chiflele in forma de briose(vezi Lili Musat).Le-am mai lasat la crescut in forma inca 10 minute.Inainte sa le pun la cuptor le-am uns cu un galbenus amestecat cu o lingura de ulei si am pus seminte deasupra.

Le-am lasat la cuptor cca 35-40 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine Pascala