Dupa prima supa ruseasca de carne:http://www.bucataras.ro/retete/soleanka-supa-rusesca-de-carne-75600.html, am revenit cu varianta a 2-a, cea de ciuperci. Fiind in post m-am gandit ca poate cineva, pentru diversitate, ar dori s-o incerce .
Urmeaza si varianta a -3-a.
Intr-o oala, ceapa o spalam, tocam si o calim in 3 linguri de ulei 2 minute, adaugam morcovul spalat si dat prin razatoarea mare. Mai lasam 2-3 minute. Adaugam pasta de tomate si faina, amestecam si mai inabusim 2 minute.
In paralel, ciupercile spalate le calim separat intr-o tigaie in celelalte linguri de ulei, la foc mediu, timp de 8 minute.
Castravetii ii taiem cubulete si-i fierbem separat 8 min, adaugam peste morcov si ceapa, inabusim 5 minute, adaugam ciupercile si mai inabusim 5 minute. Adaugam maslinele, stock-ul de legume si foile de dafin, fierbem la foc mic 10 minute acoperit cu capac.
Patrunjelul spalat si zvantat il tocam marunt.
Se serveste cu cate o feliuta de lamaie si verdeata proaspata. Cand nu e post se poate servi si cu smantana sau cu iaurt .
Pofta buna!
1
Cu cat sunt mai multe feluri de ciuperci cu atat mai buna iese supa.