Coltunasii se pot face cu orice umplutura. Pentru post, am ales varianta cu cartofi.
Sper sa va placa!
Cartofii ii fierbem in coaja, dupa ce au fiert, ii lasam la racit putin, apoi ii decojim de coaja si-i zdrobim cu furculita; separat, calim ceapa in ulei, pana ceapa devine aramie pe margini,; adaugam cartofii zdrobiti, amestecam si lasam 4 minute la foc mic, adaugam sare si piper dupa gust. Oprim flacara si lasam la racit.
Facem aluatul dupa reteta de mai sus si umplem cu cartofi, fierbem la foc mediu, intr-o oala incapatoare cu apa si putina sare, cam 7 minute .
Separat facem sosul conform retetei de mai sus.
Se servesc atat calzi cat si reci.
Pofta buna!
1
Coltunasii nu se lipesc intre ei, daca, dupa ce au fiert, adaugati 2 linguri de ulei,incalzit separat intr-o tigaie.