Si daca tot e sezonul leurdei, hai sa fac si eu un preparat rapid si bun :). Reteta de fata are putine ingrediente, dar a iesit ceva bun. Ideala ca aperitiv, cat si in timpul postului.
Spala bine leurda in cateva ape.
Pune o oala cu apa la fiert cu un pic de sare, cand apa incepe sa clocoteasca, adauga leurda, amesteca si lasa cam 30 sec.
Scoate leurda si trece-o prin jet de apa rece. Las-o la scurs. Stoarce leurda si toac-o marunt si adaug-o intr-un castron.
Zdrobeste miezul avocadului cu o furculita, adauga -l peste leurda.
Arahidele le zdrobim intr-un mojar si le adaugam in castron.
Adaugam sucul de lamaie, uleiul, amestecam si potrivim de sare.
Intindem pe felii de paine prajita, ornam cu ardei iute (optional).
Pofta buna!
1
Puteti sa tocati leurda mai mic sau chiar folositi blenderul, eu am vrut sa simta bucatele de leurda cu parfumul ei.
2
Puteti la final sa stropiti cu un pic de ulei de masline.
3
In loc de ardei, puteti orna cu masline tocate.