Strudel cu cartofi si ciuperci

de Ksenya in Aperitive / Garnituri, 18 Noi 2016 | 7580 vizualizari

 

Ideal pentru pachetel la munca, ca aperitiv si in perioada  postului. Consistent si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de placinta refrigerate
  • 6 cartofi potriviti
  • 300 gr ciuperci (eu am avut iutari)
  • 1 legatura marar
  • 1 ceapa tocata marunt
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 2 linguri ulei pentru prajit
  • ulei pentru uns foile
  • 1/2 lingurita boia dulce (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu cartofi si ciuperci:

 Cartofii ii spalam si-i punem la fiert cu tot cu coaja. Cand sunt gata, cam in 25 minute, in functie de marimea cartofilor pe care ii aveti. Ii scurgem de apa si-i lasam la racit. Dupa ce s-au racit, ii curatam de coaja si-i tocam grosier, tocam marunt si mararul si-l adaugam la cartofi. In alta oala, punem ciupercile la fiert, in 3 l de apa, 30 minute. Apoi le scoatem si le lasam la scurs si racit.

Intr-o tigaie. punem cele 2 linguri de ulei, lasam sa incalzeasca suficient uleiul, adaugam ceapa si prajim la foc mic pana ceapa capata o nuanta de auriu. Adaugam ciupercile, un pic de sare, boiaua, acoperim si inabusim cam 10 minute, adaugam sare si piper, dam deoparte. Cand s-au racit ciupercile, adaugam peste cartofi, iarasi amestecam, potrivim de sare si piper. Asta va fi umplutura!

Intindem o foaie de placinta, ungem cu o pensula cu ulei, punem cam 2  linguri de umplutura, sa nu fie de la margine, sa o alungim pe verticala, indoim capetele si rulam incet pana la capat, punem ruloul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, continuam asa, pana terminam toate foile. Ungem rulourile cu ulei, dam la cuptor pentru 20 minute la 180 grade, pana rulourile se rumenesc usor.

Se servesc atat calde cat si reci. Eu le-am combinat cu zacusca de vinete. Insa se pot manca si ca atare.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cand nu este post, se poate adauga in compozitie un ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu cartofi si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Ksenya 1

22.11.2016, 08:29

Multumesc de trecere!

mihaelar63 1

08.12.2016, 11:19

Ce buni Iutarii .Nu am mai mancat de mult timp !!!Fain preparat

navidad_2017 1

03.01.2017, 20:04

Foarte, foarte buna! Am facut si cu foi de strudel si cu foi brick, dar chiar si cu aluat de foietaj (acum, de Craciun) si de fiecare data au disparut printre primele de pe masa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frigarui cu chiftelute, bacon si ciuperci