Strudel cu cartofi si ciuperci

de Ksenya in Aperitive / Garnituri, 18 Noi 2016 | 7298 vizualizari

 

Ideal pentru pachetel la munca, ca aperitiv si in perioada  postului. Consistent si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de placinta refrigerate
  • 6 cartofi potriviti
  • 300 gr ciuperci (eu am avut iutari)
  • 1 legatura marar
  • 1 ceapa tocata marunt
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 2 linguri ulei pentru prajit
  • ulei pentru uns foile
  • 1/2 lingurita boia dulce (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu cartofi si ciuperci:

 Cartofii ii spalam si-i punem la fiert cu tot cu coaja. Cand sunt gata, cam in 25 minute, in functie de marimea cartofilor pe care ii aveti. Ii scurgem de apa si-i lasam la racit. Dupa ce s-au racit, ii curatam de coaja si-i tocam grosier, tocam marunt si mararul si-l adaugam la cartofi. In alta oala, punem ciupercile la fiert, in 3 l de apa, 30 minute. Apoi le scoatem si le lasam la scurs si racit.

Intr-o tigaie. punem cele 2 linguri de ulei, lasam sa incalzeasca suficient uleiul, adaugam ceapa si prajim la foc mic pana ceapa capata o nuanta de auriu. Adaugam ciupercile, un pic de sare, boiaua, acoperim si inabusim cam 10 minute, adaugam sare si piper, dam deoparte. Cand s-au racit ciupercile, adaugam peste cartofi, iarasi amestecam, potrivim de sare si piper. Asta va fi umplutura!

Intindem o foaie de placinta, ungem cu o pensula cu ulei, punem cam 2  linguri de umplutura, sa nu fie de la margine, sa o alungim pe verticala, indoim capetele si rulam incet pana la capat, punem ruloul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, continuam asa, pana terminam toate foile. Ungem rulourile cu ulei, dam la cuptor pentru 20 minute la 180 grade, pana rulourile se rumenesc usor.

Se servesc atat calde cat si reci. Eu le-am combinat cu zacusca de vinete. Insa se pot manca si ca atare.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cand nu este post, se poate adauga in compozitie un ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu cartofi si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Ksenya 1

22.11.2016, 08:29

Multumesc de trecere!

mihaelar63 1

08.12.2016, 11:19

Ce buni Iutarii .Nu am mai mancat de mult timp !!!Fain preparat

navidad_2017 1

03.01.2017, 20:04

Foarte, foarte buna! Am facut si cu foi de strudel si cu foi brick, dar chiar si cu aluat de foietaj (acum, de Craciun) si de fiecare data au disparut printre primele de pe masa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute ca la mama acasa