Ideal pentru pachetel la munca, ca aperitiv si in perioada postului. Consistent si delicios.
Cartofii ii spalam si-i punem la fiert cu tot cu coaja. Cand sunt gata, cam in 25 minute, in functie de marimea cartofilor pe care ii aveti. Ii scurgem de apa si-i lasam la racit. Dupa ce s-au racit, ii curatam de coaja si-i tocam grosier, tocam marunt si mararul si-l adaugam la cartofi. In alta oala, punem ciupercile la fiert, in 3 l de apa, 30 minute. Apoi le scoatem si le lasam la scurs si racit.
Intr-o tigaie. punem cele 2 linguri de ulei, lasam sa incalzeasca suficient uleiul, adaugam ceapa si prajim la foc mic pana ceapa capata o nuanta de auriu. Adaugam ciupercile, un pic de sare, boiaua, acoperim si inabusim cam 10 minute, adaugam sare si piper, dam deoparte. Cand s-au racit ciupercile, adaugam peste cartofi, iarasi amestecam, potrivim de sare si piper. Asta va fi umplutura!
Intindem o foaie de placinta, ungem cu o pensula cu ulei, punem cam 2 linguri de umplutura, sa nu fie de la margine, sa o alungim pe verticala, indoim capetele si rulam incet pana la capat, punem ruloul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, continuam asa, pana terminam toate foile. Ungem rulourile cu ulei, dam la cuptor pentru 20 minute la 180 grade, pana rulourile se rumenesc usor.
Se servesc atat calde cat si reci. Eu le-am combinat cu zacusca de vinete. Insa se pot manca si ca atare.
Pofta buna!
1
Cand nu este post, se poate adauga in compozitie un ou.