Cine ar refuza un Gulyas bun? un Bogracs-gulyas la ceaun? sau ...... Halaszle- supa de peste? (deja s-a facut furtuna in gura) :)) Am s-o postez minunatia de supa, cand se mai incalzeste afara, numai timp sa am. Sau Baigli ? Sau.... ? Putem continua pana la nesfarsit.
Imi place bucataria ungureasca, e atat de colorata si picanta... si nu cred ca exista vreun om sanatos care poate sa o ignore:). Eu, cu siguranta, nu !
Astazi vin cu o reteta care de mult tot sta pe lista de asteptare, si cum maine 15.03.2017 este Ziua Maghiarilor de pretutindeni, am sa ma folosesc de moment sa le urez : La multi ani! :) si sa va prezint minunea.
Preparatul pe care vreau sa-l prezint, se numeste Mátrai borzaska si este un snitel unguresc foarte-foarte bun ! Cu siguranta, unii dintre voi l-au si gatit si l-au si mancat si care poate, sa-mi dea dreptate.:)
Sa trecem la treaba, sa va arat cum se face Borzaska - reteta de snitel unguresc in crusta delicioasa de cartofi!
Ingrediente Borzaska - reteta de snitel unguresc in crusta delicioasa de cartofi
Cum se prepara Borzaska - reteta de snitel unguresc in crusta delicioasa de cartofi
Carnea se bate bine cu un ciocan de bucatarie, se sareaza si se pipereaza, se da la rece pentru a 2 a zi. Se poate prepara si in aceeasi zi, insa ar trebui sa stea macar o ora la odihnit. In urmatoarea zi, scoatem carnea.
Intre timp, pregatim compozitia. Spalam cartofii, ii curatam de coaja si ii dam prin razatoarea mare, adaugam oul, usturoiul dat prin razatoarea mica, cascavalul ras, smantana si amestecam. In functie de cat de aposi sunt cartofii, adaugam faina, cam 2-3 linguri.
Atentie, aluatul trebuie sa fie un pic mai gros decat cel de clatite. Daca e prea subtire, mai adaugati un pic de faina.
Intr-o tigaie incapatoare, turnati uleiul. Lasam sa se incalzeasca bine, apoi luam fiecare cotlet si-l trecem prin faina , prin aluat, pe ambele parti si cu ambele maini, il punem in tigaie. Il prajim pe ambele parti, la foc iute, apoi il transferam pe un servet absorbant de bucatarie. La fel procedam si cu celelelte bucati de carne.
Sosul il pregatim din usturoi pisat si smantana, cu sare si piper dupa gust.
Se serveste snitelul, cu o lingura de sos deasupra si cu cascaval ras, alaturi de o garnitura de legume, orez, cartofi prajiti sau cu ce va place, cu un vin rosu unguresc.
Borzaska e gata ! Sa va fie cu folos! :)
Din bucataria ungureasca va mai aduc azi si-un delicios Baigli cu nuca dar si o Tocanita de porc ungureasca
Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi cu siguranta v-ar placea!
1
In urmatoarea zi, se scoate carnea din frigider si se lasa sa ajunga cat mai aproape de temperatura camerei. Astfel, carnea va fi facuta mai bine.
2
De preferat, cartofii sa fie roz