Antricot de vita cu struguri la tigaie

de Ksenya in Vita, 15 Noi 2016 | 6069 vizualizari

 

O alternativa la antricotul clasic la gratar sau la cuptor. Nu necesita mult timp de gatire, carnea este frageda si suculenta cu un sos parfumat si dulce acrisor.
Va invit sa-l incercati . :)
 

 

INGREDIENTE

  • 8 portii antricot de vita fara os
  • 400 g struguri albi
  • 50-100 g struguri negri (soiul Moldova)
  • 80 grame unt
  • 4 linguri ulei masline
  • 200 ml vin alb sec
  • o lingura rasa zahar brun
  • 6-8 linguri faina alba
  • piper
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Antricot de vita cu struguri la tigaie:

Carnea o spalam si o punem pe un prosop de bucatarie ca sa absoarba tot lichidul.

Cu un ciocan de bucatarie, batem antricotul pe ambele parti. Saram si piperam, punem carnea intr-o caserola, stropim cu o lingura de ulei de masline, acoperim si dam la frigider pentru 24 ore.

Cand timpul a expirat, scoatem carnea.

Punem pe foc o tigaie incapatoare, adaugam untul si uleiul si lasam la foc mediul pana untul s-a topit. Separat, intr-o farfurie intinsa, adaugam faina, antricotul il tapetam cu faina pe ambele parti, scuturam de excesul de faina si il punem la prajiit, procedam la fel si cu celelate bucati. Atentie, carnea din tigaie trebuie sa aiba un singur strat. Prajim carnea 2 minute pe o parte si 2 minute pe cealalta parte. Scoatem carnea intr-o farfurie adanca, acoperim si procedam la fel si cu celelalte bucati pana terminam de prajit toate bucatile. In uleiul si untul ramas, adaugam vinul  si zaharul si lasam cam 5-7 minute, saram si piperam dupa gust , apoi adaugam bobitele de struguri  albi spalati in prealabil si mai lasam 7 minute pana sosul incepe sa lege, adaugam carnea si lasam sa fiarba la foc domol 5 minute, apoi intoarcem carnea si lasam la foc inca 5 minute, adaugam bobitele negre, mai lasam 2 minute. Antricotul este gata! Se serveste imediat cald. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cand cumparati antricotul, cautati carnea sa nu fie foarte rosie spre bordo la culoare, ci mai deschisa, semn ca este mai tanara carnea.

2

Daca tot aveti o astfel de carne de vita mai batrana, mariti timpul de maturare de la 24 ore la 36 ore in compartimentul mai rece al frigiderului.

3

de preferat sa scoateti carnea inainte de a o gati din frigider ca sa ajunga cat mai aproape la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Antricot de vita cu struguri la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de gem de struguri