O alternativa la antricotul clasic la gratar sau la cuptor. Nu necesita mult timp de gatire, carnea este frageda si suculenta cu un sos parfumat si dulce acrisor.
Va invit sa-l incercati . :)
Carnea o spalam si o punem pe un prosop de bucatarie ca sa absoarba tot lichidul.
Cu un ciocan de bucatarie, batem antricotul pe ambele parti. Saram si piperam, punem carnea intr-o caserola, stropim cu o lingura de ulei de masline, acoperim si dam la frigider pentru 24 ore.
Cand timpul a expirat, scoatem carnea.
Punem pe foc o tigaie incapatoare, adaugam untul si uleiul si lasam la foc mediul pana untul s-a topit. Separat, intr-o farfurie intinsa, adaugam faina, antricotul il tapetam cu faina pe ambele parti, scuturam de excesul de faina si il punem la prajiit, procedam la fel si cu celelate bucati. Atentie, carnea din tigaie trebuie sa aiba un singur strat. Prajim carnea 2 minute pe o parte si 2 minute pe cealalta parte. Scoatem carnea intr-o farfurie adanca, acoperim si procedam la fel si cu celelalte bucati pana terminam de prajit toate bucatile. In uleiul si untul ramas, adaugam vinul si zaharul si lasam cam 5-7 minute, saram si piperam dupa gust , apoi adaugam bobitele de struguri albi spalati in prealabil si mai lasam 7 minute pana sosul incepe sa lege, adaugam carnea si lasam sa fiarba la foc domol 5 minute, apoi intoarcem carnea si lasam la foc inca 5 minute, adaugam bobitele negre, mai lasam 2 minute. Antricotul este gata! Se serveste imediat cald. Pofta buna!
1
Cand cumparati antricotul, cautati carnea sa nu fie foarte rosie spre bordo la culoare, ci mai deschisa, semn ca este mai tanara carnea.
2
Daca tot aveti o astfel de carne de vita mai batrana, mariti timpul de maturare de la 24 ore la 36 ore in compartimentul mai rece al frigiderului.
3
de preferat sa scoateti carnea inainte de a o gati din frigider ca sa ajunga cat mai aproape la temperatura camerei.