Ina

6

Bucataras
Chef

Fetesti

Bucataras din 09.04.2010

RETETE577
PRIETENI375
Retete

Desert nuci umplute

In Dulciuri la 20 Dec 2020

Realizarea cojilor de nuci: Punem într-un vas adânc untul, untura și zahărul pudră.  Mixăm totul până obținem o crema spumoasă, apoi adaugăm ouăle pe rând și amestecăm după fiecare. La final adaugăm vanilia apoi  făina în ploaie și...

Piept de pui cu legume la wok

In Mancaruri de legume la 13 Dec 2020

Punem la fiert orezul. Eu am folosit orez prefiert pe care l-am lăsat mai puțin pe foc ( să rămână ferm, să nu înflorească ). L-am scurs de apă și l-am spălat apoi și în apă rece. Desfacem carnea de pe oasele pieptului și o tăiem în fâșii de 1-2cm....

Salata de sfecla rosie cu hrean si otet

In Muraturi la 30 Noi 2020

Punem sfecla pe o tavă acoperită cu hartie de copt și o coacem în cuptorul încins la 180 de grade, pentru cca. o oră. Când intră furculița ușor în bucata de sfeclă, este semn că s-a copt și putem opri cuptorul. Se lasă să se răcească, curățăm coaja (...

Muschiulet de porc, la tava

In Porc la 17 Aug 2019

Asezam muschiuletii intregi in tava de copt si-i stropim cu ulei de masline.  Preparam baitul amestecand ingredientele intr-un castronel. Cu emulsia obtinuta ungem muschiuletii pe toate partile, ajutandu-ne de o pensula din silicon.  Adaugam in tava si o cescuta cu apa. ...

Dovlecei in suc de rosii

In Conserve la 12 Aug 2019

Am curatat dovleceii in strat subtire si i-am portionat cubulete.  In borcane spalate si uscate am pus cubuletele de dovlecei peste care am turnat suc de rosii ( rosii trecute prin separator ) pana am umplut borcanele. Am adaugat un praf de sare la fiecare borcan si cate 2-3 frunze de...

Sos pesto

In Sosuri la 12 Aug 2019

Ingredientele se pun in blender si se mixeaza pana obtinem o pasta omogena usor fluida.  Sarea si piperul se pun la final pentru a potrivi gustul asa cum place fiecaruia.  Cantitatea de ulei de masline se poate suplimenta in functie de cantitatea de busuioc si de cat de fluid...

Salata de dovlecei

In Salate la 10 Aug 2019

Am spălat dovleceii și i-am decojit. I-am portionat in cubulețe si i-am pus la fiert in apa cu sare. Nu fierbem dovleceii prea mult, ii lasam usor crocanți.  Cu o paleta am mutat dovleceii într-o strecurătoare si i-am lăsat la scurs si racit.  Am pisat usturoiul, am...

Orez cu pipote si legume, la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

In Multicooking la 10 Aug 2019

Spalam pipotele si le curatam de impuritati. Desfacem conserva de ciuperci, aruncam lichidul din cutie si clatim ciupercile in apa rece.  Spalam legumele si le curatam: indepartam mustatile si primele frunze de la ceapa, cotorul ardeiului si primul strat de la morcov. Tocam marunt...

Bulion de rosii cu ardei capia copt

In Bulion la 10 Aug 2019

Am spalat rosiile si le-am portionat inlaturand cotorul verde de la codita dupa care le-am trecut prin separator obtinand suc de rosii fara seminte si coji. Ardeiul copt l-am trecut prin masina de tocat facandu-l pasta.  Intr-o oala incapatoare am pus sucul de rosii impreuna cu pasta...

Bulion de rosii cu telina

In Bulion la 10 Aug 2019

Am spalat rosiile si le-am portionat inlaturand cotorul verde de la codita dupa care le-am trecut prin separator obtinand suc de rosii fara seminte si coji. Intr-o oala incapatoare am pus sucul de rosii obtinut pe care l-am fiert la foc mic. Cand sucul a scazut la 3/4 din cantitatea initiala...

Compot de dovlecei

In Sirop / Compot la 8 Aug 2019

Curatam dovleacul de coaja si-l portionam in cuburi potrivit de mari. Daca este batran, indepartam partea moale cu seminte. Punem imediat cubuletele de dovlecel intr-un vas incapator in care am turnat 100 ml otet si apa rece cat cuprinde. Se lasa dovlecelul in apa cu otet cca 2 ore dupa care...

Dulceata de coacaze rosii

In Dulceata / Gem la 4 Aug 2019

Indepartam bobitele de coacaze de pe crengute. Punem sa fiarba la foc mic 300 ml apa cu 1,4 kg zahar, pana incepe sa se lege un sirop care luceste. Adaugam coacazele spalate si scurse impreuna cu zeama de lamaie si fierbem totul pana ce lichidul scade la jumatate iar siropul devine lipicios si...

Lichior de nuci verzi

In Bauturi la 4 Aug 2019

Nucile se taie in 4 și se pun intr-un borcan mai mare sau sticla cu gura larga.  Taiem lamâia felii pe care le stoarcem deasupra nucilor apoi lasam si feliile in vas. Turnam alcoolul/ tuica peste nuci si lasam vasul la soare 1-2 saptamani, timp in care lichidul se va colora de...

Zacusca de dovlecei si fasole verde

In Zacusca la 21 Iul 2019

Curatam ceapa de foile uscate, o spalam si o tocam marunt(eu am folosit robotul). Dovlecelul si morcovul se curata si se dau pe razatoare ( doclecelul l-am dat pe razatoarea mare iar morcovul pe cea mica ).  Ardeiul capia copt l-am maruntit la robot. Punem intr-o oala incapatoare...

Castraveti in otet, fara sterilizare

In Conserve la 19 Iul 2019

Spalam castravetii in apa rece si indepartam capetele. Intr-o oala mare punem la fiert lichidul pentru conservare ( otetul si apa ) impreuna cu sarea, zaharul , 2-3 linguri cu boabe de mustar, o lingura cu boabe de piper si 2-3 crengute de marar. Optional putem pune in borcane si 2-3 frunze de...

Nectar din capsuni cu menta si lamaie

In Conserve la 2 Iun 2019

Am spalat capsunile si le-am indepartat coditele. Intr-o oala incapatoare am pus capsunile curatate impreuna cu frunzele de menta. Am stors lamaia peste capsuni si am pus apa rece sa acopere bine capsunile. Am pus  peste capsuni 500 g zahar si am amestecat pentru dizolvare. Am...

Pilaf cu supa de pasare, la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

In Multicooking la 1 Mai 2019

Am pus in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune un piept si doua pulpe intregi de pasare de curte peste care am adaugat doi litri de apa . Am adaugat un praf de sare, am pus capacul pe pozitia inchis, avand grija sa fie si supapa inchisa. Am pornit aparatul pe...

Salau in sos de rosii cu masline, la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

In Multicooking la 1 Mai 2019

Pestele se curata de solzi si mate si se portioneaza rondele (coada si capul le pastram pentru ciorba).  Spalam ceapa si o tocam  marunt. Daca folosim rosii proaspete le vom spara si pe acestea; eu am avut congelate si le-am folosit direct in mancare, fara a le decongela in...

Pulpe de pasare cu fasole pastai la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

In Multicooking la 13 Apr 2019

Am pus in vasul Crock- Pot-ului Express pulpele de pasare portionate (2 ciocanele si 2 pulpe superioare) .  Am pus apa doar cat sa acopere bucatile de carne .   Am adaugat un praf de sare, am pus capacul pe pozitia inchis avand grija ca si supapa sa fie inchisa. Am...

Ciorba de pasare la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

In Multicooking la 13 Apr 2019

Am pus in vasul CrockPot-ului Express pieptul de gaina portionat si  cca doi litri de apa.  Am adaugat un praf de sare, am pus capacul pe pozitia inchis avand grija sa fie si supapa inchisa. Am pornit aparatul pe programul Poultry ( 15 minute ), timp in care m-am ocupat de...

Tocanita de pasare cu galuste de faina

In Pui la 12 Apr 2019

Separam ciocanelul de pulpa superioara obtinand astfel 4 bucati de carne din cele doua pulpe posterioare de pasare.  Punem carnea la fiert in apa cu putina sare . Apa trebuie  doar cat sa acopere carnea. Adunam spuma formata la fierbere iar cand nu se mai formeaza spuma adaugam la...

Humus cu ardei copti

In Mancaruri de post la 12 Apr 2019

Nautul uscat l-am pus de seara la hidratat in apa calduta.  A doua zi am aruncat apa neabsorbita , am adaugat alta apa curata si ¼ lingurita cu bicarbonat de sodiu si am pus nautul la fiert pana ce s-a putut  sfarama cu usurinta intre degete sau cu furculita.  Scurgem...

Mucenici cu aluat de cozonac - reteta imbunatatita

In Dulciuri la 9 Mar 2019

Pregatim intai ceea ce eu numesc "amestecul minune". Dizolvam cele 40 g faina alba in 200 ml apa rece. Punem amestecul pe foc si amestecam continuu pana ajunge la clocot, se leaga si capata luciu. Oprim focul, punem amestecul intr-un bol, acoperim cu folie alimentara, lasam sa se...

Painea perfecta

In Piine la 24 Feb 2019

Pentru inceput dizolvam 40 g faina alba in 200 ml apa rece. Punem amestecul pe foc pana ajunge la clocot si se leaga bine. In tot acest timp amestecam cu o spatula aducand amestecul dinspre peretii vasului spre interior. Tinem pe foc pana se leaga bine si  capata luciu. Va semana cu...

Ridichi murate

In Muraturi la 12 Feb 2019

Dupa ce spalam bine ridichile, le portionam in sferturi sau felii, in functie de cum vrea fiecare.   Punem feliile de ridichi  in borcan, iar printre ele punem si cateii de usturoi, boabele de mustar si boabele de piper. Adaugam otetul. Dizolvam  zaharul si sarea in...

Coaste de miel cu sos si cus-cus

In Oaie la 19 Ian 2019

Portionam coasta de miel si punem bucatile la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Din cand in cand adunam si aruncam spuma formata. Curatam ceapa si indepartam cotoarele de la ardei. Tocam legumele cubulete si le calim in 3-4 linguri cu ulei. Cand ceapa devine translucida adaugam...

Desert faguri

In Dulciuri la 1 Ian 2019

Mixam ouale cu zaharul. Adaugam pe rand uleiul, laptele, faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie, mixand dupa fiecare.  La final incorporam esenta de rom si praful de sare.   Daca aluatul este prea lichid, adaugam faina cat sa obtinem un aluat pufos , dens dar care curge...

Desert tort amandina

In Torturi la 30 Dec 2018

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam, apoi incorporam si faina, cacaoa si praful de copt.  Coacem blatul in tava rotunda tapetata cu hartie de copt, pentru cca 30 minute, la 175 grade.  Crema...

Desert fursecuri fragede cu gem de fructe

In Dulciuri la 25 Dec 2018

Punem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra. Amestecam la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala. Adaugam praful de sare, ouale si esenta de migdale. Mixam pentru omogenizare. Adaugam faina si o incorporam in crema de unt mixand pana se obtine...

Desert tort ecler- Reteta cu nr. 550

In Torturi la 24 Dec 2018

Baza de tort si cojile de eclere. Punem la fiert apa împreuna cu 100 g unt, uleiul, 15 g zahar si sarea.  Cand începe apa sa clocoteasca, punem toata faina deodata si amestecam energic cu un tel, pâna se desprinde aluatul de pe peretii vasului.  Lasam putin sa...

Afisate 1 - 30 din 577 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2020

Desert nuci umplute

publicat la 13.12.2020

Piept de pui cu legume la wok

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Puneţi degetul pe rană şi apăsaţi. Dacă faceţi totul corect, o să îl doară şi mai tare.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]