O metoda simpla de a obtine un preparat gustos, fraged si suculent.
Pentru bait:
Asezam muschiuletii intregi in tava de copt si-i stropim cu ulei de masline.
Preparam baitul amestecand ingredientele intr-un castronel. Cu emulsia obtinuta ungem muschiuletii pe toate partile, ajutandu-ne de o pensula din silicon.
Adaugam in tava si o cescuta cu apa.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor pe program de coacere cu ventilatie, la 210 grade Celsius, pentru 70 minute. Cu 10 minute inainte de expirarea timpului indepartam folia de aluminiu pentru ca friptura sa capete culoare si crusta usoara. In ultimele 2-3 minute luam din sosul format in tava si stropim bucatile de carne.
Obtinem astfel o carne delicioasa, suculenta si frageda.
Noi am servit alaturi de cartofi natur si salata de ardei copt in otet.
1
Pentru bait puteti folosi si alte condimente, in functie de preferinte si gusturi.
2
Nu am folosit sare intrucat condimentul pentru carne de porc a avut suficienta sare pentru gustul nostru.