Ador orezul gatit in fel si chip, iar faptul ca la Crock-Pot Express se gateste in doar 12 minute ( daca ai deja supa preparata sau daca-l vrei simplu, doar cu legume ) fara a-l pazi si fara teama ca se va lipi, ma face sa-l gatesc mai des pentru ca-l iau si la pachet.
Am pus in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune un piept si doua pulpe intregi de pasare de curte peste care am adaugat doi litri de apa .
Am adaugat un praf de sare, am pus capacul pe pozitia inchis, avand grija sa fie si supapa inchisa.
Am pornit aparatul pe programul Poultry (15 minute), timp in care m-am ocupat de curatarea si portionarea legumelor.
Cand programul s-a terminat, am deconectat aparatul de la curent, am asteptat 5 minute si am deschis cu grija supapa pentru a elibera aburul din interior. Cand tot aburul a fost eliberat, am deschis capacul.
Am scos bucatile de carne si le-am transferat in fripteuza cu aer cald dupa ce in prealabil le-am condimentat cu sare si piper. Le-am prajit 10 minute la 200 grade Celsius.
Transferam supa intr-un alt vas pentru a o putea masura. Eu pun intotdeauna 4 cani de supa la o cana cu orez cu bob rotund/ colosal intrucat pe masura ce se raceste, orezul absoarbe oricum tot lichidul si nu se va intari prea tare.
Am tocat marunt o ceapa mica si un ardei gras rosu, iar morcovul l-am dat pe razatoarea mica.
In vasul Crock-Pot –ului am pus 6 cani de supa si legumele maruntite. Am adaugat o cana si jumatate de orez cu bob mare, un praf de sare si un praf de piper.
Am pus capacul pe pozitia inchis, am verificat ca supapa de abur sa fie si ea inchisa si am pornit aparatul pe programul Rice/Risotto (12 minute la presiune scazuta).
La expirarea timpului am eliberat presiunea prin supapa de abur si am deschis capacul. Chiar daca la inceput vedem la suprafata orezului o cantitate mare de lichid neabsorbit, cu o singura trecere a unei palete prin orez lichidul va fi distribuit uniform in vas si se va incorpora rapid in boabele de orez.
Am servit orezul decorat cu patrunjel verde.
Pe Costel l-am omenit si cu o pulpa de pasare din care am facut supa si pe care am prajit-o la fripteuza cu aer cald.