Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina in Oaie, 19 Ian 2019 | 4226 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru coaste cu sos:

  • coasta de miel ( 10-12 bucati )
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei grasi
  • 300 ml bulion de casa
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru

Pentru cus-cus:

  • 250 g cus-cus
  • 80 g unt
  • un ardei gras rosu
  • 1,5 litri supa clara de legume
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de miel cu sos si cus-cus:

Portionam coasta de miel si punem bucatile la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Din cand in cand adunam si aruncam spuma formata.

Curatam ceapa si indepartam cotoarele de la ardei. Tocam legumele cubulete si le calim in 3-4 linguri cu ulei.

Cand ceapa devine translucida adaugam bulionul impreuna cu 50 ml apa si amestecam pentru omogenizare. Condimentam cu sare, piper si cimbru.

Cand coastele sunt fierte, turnam sosul de ceapa calita cu bulion si lasam pe foc inca 10-15 minute.

Curatam usturoiul, il feliem si-l adaugam in sos. Oprim focul, gustam si completam gustul de sare si piper.

Separat, topim intr-o oala 80 g unt  si turnam cus-cus-ul tot odata. Mestecam continuu, pentru 1-2 minute, pana ce bobitele de cus-cus devin aurii dupa care adaugam supa de legume si lasam sa fiarba la foc mic pana se umfla cus-cus-ul. Daca supa nu este suficient de sarata, potrivim gustul de sare la final. 

Servim cus-cus-ul alaturi de  sosul cu coaste de miel, decorat cu frunze de patrunjel . 

TIPS-URI

1

Daca nu avem supa de legume putem inlocui cu apa si delikat sau cub knorr.

2

Oprim focul la cus-cus cand inca nu s-a absornit toata supa, intrucat cus-cus-ul se va umfla oricum si va absorbi toata supa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de miel cu sos si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

simona72 1

23.01.2019, 12:20

Pfff! Ce poftă mi-ai făcut! Ia să scot și eu niște carne de miel de la congelator!

dantes 1

25.01.2019, 10:39

Bune!

mihaelar63 1

25.01.2019, 16:57

Ce fain arata
P.S-eu Deja eu am scos berbecut si am facut tocanita cu cartofi )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel gatit cu bere