Simplu, rapid, delicios !
Spalam pipotele si le curatam de impuritati. Desfacem conserva de ciuperci, aruncam lichidul din cutie si clatim ciupercile in apa rece.
Spalam legumele si le curatam: indepartam mustatile si primele frunze de la ceapa, cotorul ardeiului si primul strat de la morcov.
Tocam marunt legumele curatate si le punem in vasul de la multicooker in care am turnat 40 ml ulei.
Pornim Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe programul Brown/Saute apoi "Start" si calim legumele fara a pune capacul.
Adaugam putina sare sau delikat apoi, pe rand, rosiile cherry (eu am avut congelate), ciupercile scurse de apa si pipotele. Lasam totul la calit inca 5 minute dupa care oprim aparatul si adaugam orezul spalat si apa.
Amestecam usor cu lingura pentru distribuirea uniforma a ingredientelor in vas.
Asezam capacul pe pozitia "inchis" avand grija ca si supapa sa fie pe pozitia "Inchis". Pornim aparatul pe programul "Rice/Risotto" si apasam butonul "Start". Lasam multicooker-ul sa lucreze timp de 12 minte, timp in care orezul se va gati exact atat cat trebuie.
La finalul timpului de gatit scoatem aparatul din priza si asteptam 5 minute, dupa care eliberam cu grija supapa de presiune si ridicam capacul.
Chiar daca la prima vedere orezul pare foarte apos, tot lichidul fiind deasupra, la o usoara omogenizare cu paleta lichidul va si absorbit total de orez, consistenta devenind perfecta.
Servim orezul presarat cu patrunjel verde tocat.