Bulion de rosii cu ardei capia copt

de Ina in Bulion, 10 Aug 2019 | 10012 vizualizari

 

Deoarece prima transa de rosii a fost cam mica, am adaugat la bulion si ardei capia copt, rezultatul fiind deosebit de aromat iar culoarea de invidiat . 

 

INGREDIENTE

  • 1 galeata si jumatate de rosii diverse soiuri
  • 1,5 kg ardei capia copt ( curatat de cotoare si coaja )
  • 2 linguri cu sare grunjoasa
  • 200 g zahar
  • 400 ml ulei
  • 3-4 crengute cu cimbru
  • 2 linguri cu cimbru maruntit
  • o lingurita cu mix de piper boabe ( rosu, negru, verde, alb )
  • o lingurita cu mix piper macinat ( puteti pune mai mult, dar mixul este foarte iute )
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion de rosii cu ardei capia copt:

Am spalat rosiile si le-am portionat inlaturand cotorul verde de la codita dupa care le-am trecut prin separator obtinand suc de rosii fara seminte si coji.

Ardeiul copt l-am trecut prin masina de tocat facandu-l pasta. 

Intr-o oala incapatoare am pus sucul de rosii impreuna cu pasta de ardei copt. 

Am pornit focul si am lasat sa fiarba pana ce a scazut cca. un sfert din cantitate. Adaugam in compozitie sarea, zaharul, frunzele de dafin, piperul, cimbrul si uleiul. Adaugam si 3-4 crengute cu cimbru proaspat. Incorporam ingredientele si amestecam din ce in ce mai des, pe tot parcursul fierberii, pentru a evita lipirea bulionului de peretii si fundul vasului. 

Fierbem bulionul pana ce uleiul iese la suprafata iar consistenta este cea dorita.

Indepartam crengutele de cimbru.

Am spalat borcanele si le-am uscat in cuptorul cu microunde. Capacele le-am fiert in apa 2 minute.

Am umplut borcanele cu bulionul fierbinte si le-am capsat cu capacele fierbinti si ele ( scoase din apa clocotita si  doar sterse cu prosop de unica folosinta ) 

Am intors borcanele cu capacul in jos pentru 5 minute apoi le-am reasezat in pozitie obisnuita si le-am lasat sa se raceasca in cuptorul preincalzit, pana a doua zi. In timpul racirii capacele s-au tras singure spre interior sigiland bine borcanele. 

Bulionul astfel obtinut il pastrez in beci si-l folosesc la diverse preparate ( ca atare sau diluat, in functie de preparatul gatit ) 

TIPS-URI

1

Din cantitatile date am obtinut 6 borcane de 800 g cu bulion .

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de rosii cu ardei capia copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (11)

Rahela Velicu 1

11.08.2019, 13:22

Rocsi 1

11.08.2019, 21:10

Ce mult imi place acest bulion, in combinatie cu kapia! Iarna este grozav in fel si fel de preparate! Bravo, Ina!

simona72 1

13.08.2019, 12:51

Asa cum te stiu...o harnicuta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bulion