Un aperitiv racoritor , perfect pentru orice moment al zilei.
Am spălat dovleceii și i-am decojit. I-am portionat in cubulețe si i-am pus la fiert in apa cu sare. Nu fierbem dovleceii prea mult, ii lasam usor crocanți.
Cu o paleta am mutat dovleceii într-o strecurătoare si i-am lăsat la scurs si racit.
Am pisat usturoiul, am tocat ceapa si patrunjelul verde. Mararul l-am avut uscat, gata maruntit.
Am pus dovleceii bine scurși si raciti in alt vas. Am adăugat 2 linguri de maioneză, mix de piper proaspăt măcinat, usturoiul pisat si ceapa .
Tot acum am pus și verdeața tocată ( mararul si patrunjelul tocat ).
Am amestecat totul si am potrivit gustul de sare și piper. Am simtit ca mai trebuie, asa ca am mai adaugat o lingura de maioneza.
Am acoperit vasul si l-am dat la frigider pentru o ora, sa se aseze aromele.
Am scos salata din frigider si am servit-o pe felii de paine prajita alaturi de felii de rosii .