Nectar din capsuni cu menta si lamaie

de Ina in Conserve, 2 Iun 2019 | 7341 vizualizari

 

Excelent in zilele toride si nu numai 

 

INGREDIENTE

  • capsuni ( eu am avut doua castroane mari )
  • 1 lamaie mare
  • o mana de frunze de menta
  • zahar dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar din capsuni cu menta si lamaie:

Am spalat capsunile si le-am indepartat coditele.

Intr-o oala incapatoare am pus capsunile curatate impreuna cu frunzele de menta. Am stors lamaia peste capsuni si am pus apa rece sa acopere bine capsunile.

Am pus  peste capsuni 500 g zahar si am amestecat pentru dizolvare.

Am pornit aragazul si am lasat sa fiarba 5 minute, dupa care am pasat totul in blender .

In functie de consistenta obtinuta am mai adaugat apa pentru diluarea nectarului  iar pentru gust am adaugat zahar cat sa ne fie pe plac. 

Cu nectarul obtinut am umplut sticle bine spalate si scurse  pe care le-am capsat apoi cu capace tinute 5 minute in apa clocotita.

Am sterilizat nectarul intr-o oala tapetata cu hartie de ziar in care am  adaugat apa pana ce aceasta a ajuns la 1 cm. de buza capacului. 

Dupe 20 minute de fiert am oprit focul si am lasat sticlele sa se raceasca in oala cu apa, pana a doua zi. 

Se pastreaza foarte bine peste iarna, in camara sau beci. 

TIPS-URI

1

Numarul de portii se refera la 10 sticle a 700 ml fiecare ( restul l-am baut :)))) )

2

Lamaia ajuta atat la definirea gustului usor acrisor dar si la pastrarea culorii fructelor in timpul fierberii.

3

Puteti renunta la frunzele de menta dar eu o prefer in acest nectar intrucat ii confera o aroma deosebita.

4

Daca nu va plac bucatile de menta in nectar , puteti indeparta frunzele fara a le mai blendui

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar din capsuni cu menta si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Nectar de visine