Tarta cu fructe (de post)

de Lavinia in Prajituri, 7 Mar 2014 | 20850 vizualizari

 

Este o tarta absolut delicioasa .Dulce,cremoasa ,racoritoare ,un desert ideal .Daca tineti post cu siguranta va va incanta la maxim papilele gustative.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 350 g faina
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 700 ml lapte de soia
  • 1 plic praf budinca cu gust de vanilie
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • In plus:
  • 5-6 capsuni mari
  • 2 banane
  • 1 piersica
  • 1 plic Tort-Gelee transparent
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe (de post):

Pentru aluatul de tarta am amestecat faina cu un praf de sare,zaharul pudra,zaharul vanilat si praful de copt. Am turnat apoi uleiul si apa calduta si am framantat un aluat nelipicios pe care l-am lasat sa se odihneasca aprox. 1 ora la temperatura camerei. Am tapetat o tava de tarta(26 cm) cu unt si faina si am intins aluatul in tava. Am bagat apoi tava la frigider pentru 15 minute. Am intepat aluatul din loc in loc si am bagat tarta in cuptorul preincalzit pana s-a aurit usor pe margini. Am lasat tarta sa se raceasca in forma si intre timp am preparat crema.

Am pus laptele de soia intr-o craticioara pe foc mic pana a atins punctul de fierbere. Am amestecat praful de budinca cu zaharul si faina apoi am turnat treptat laptele fierbinte amestecand bine pentru a nu se forma cocoloase. Am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu pana s-a ingrosat. Am luat de pe foc,am adaugat zaharul vanilat si am lasat crema la racit pana a ajuns la temperatura camerei.(sa fie doar usor calduta). Am mixat crema cca 1 minut la viteza mare apoi am pus-o peste tarta si am nivelat bine.

Am taiat capsunile ,piersicile si bananele in felii potrivite.(feliile de banane le-am stropit cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida). Am asezat apoi fructele peste crema. Am preparat tort-gelee-ul conform instructiunilor de pe plic si l-am turnat peste fructe. Am dat tarta la rece pentru minim 5-6 ore sau de preferat peste noapte.

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice fructe va plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu mere