Spun "aproape" fiindca are un strat mai putin decat tortul Marble prezentat in revista "Libertatea pentru femei"
Este suficient de inalt si foarte gustos!
Blat: Se freaca galbenusurile cu zaharul si untul pana obtinem o crema fina. Adaugam cacaoa si faina, apoi turnam in forma tapetata cu hartie de copt. Intindem uniform compozitia de blat si coacem in cuptorul preincalzit
Crema : Gelatina se inmoaie in apa calduta. Separat, punem la fiert galbenusurile cu zaharul si laptele, mestecand cu grija sa nu se lipeasca crema de peretii vasului. Cand amestecul da in clocot, adaugam gelatina si amestecam pentru omogenizare.
Impartim compozitia in doua, astfel : jumatate se prepara cu esenta de vanilie si stafide, iar cealalta jumatate cu esenta de rom, cacao si alune prajite si macinate.
Frisca se bate si pe imparte egal, incorporandu-se treptat in cele doua creme.
Cand blatul s-a racit il asezam pe o tava cu pereti detasabili. Turnam peste blat crema de cacao, apoi pe cea cu vanilie. Lasam la frigider 2-3 ore pana se intaresc cremele. Detasam peretii formei si mutam tortul pe un platou.
Finisam cum ne ajuta… Dumnezeu =)))) Glazura mea nu s-a intarit, a ramas moale ( sa fie ep. 3 rateuri decor? :)))) ) . Dar asta nu a facut decat ca tortul sa fie si mai gustooooossss !!!!!!!!!