Din pacate nu am poze cu sectiunea deoarece tortul este facut cadou!Pentru ideea tortului m-am inspirat de la Laura Adamache iar pentru blat de la Eluca.
Mixeaza galbenusurile cu jumatate din zahar pana devin cremoase si isi dubleaza volumul.
Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat restul de zahar si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare si lucioasa.
Adauga 1/3 din albusuri peste galbenusuri si amesteca usor.
Amesteca faina cu praful de budinca,praful de copt,amidonul si cacaua si cerne-le in prealabil de 2-3 ori.
Adauga mixul uscat peste galbenusuri si omogenizeaza bine.
Adauga si restul de spuma si amesteca usor cu ajutorul unei spatule de sus in jos.
Tapeteaza o tava (26 cm) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute(testul scobitorii)
Lasa blatul la racit si taie-l in 2 pe orizontala.
Pentru sirop pune la fiert apa cu zaharul si lasa pe foc pana se topeste zaharul.
Ia de pe foc ,adauga siropul de piersici,zaharul vanilat si coniacul si lasa-l la racit.
Amesteca galbenusurile cu zaharul ,esenta de migdale si praful de budinca apoi adauga treptat siropul de piersici si laptele si pune pe foc amestecand continuu pana prinde consistenta.
Hidrateaza gelatina in siropul de piersica timp de 5 minute.
Topeste gelatina pe foc foarte mic(atentie mare sa nu fiarba) apoi adaug-o peste budinca racita si amesteca bine.
Mixeaza frisca(nu foarte tare ,doar cat sa prinda consistenta) apoi adauga budinca si omogenizeaza bine.
Pe un platou aseaza prima foaie de blat si insiropeaz-o.
Aseaza de jur imprejurul blatului jumatatile de piersica si un cerc detasabil.(acest lucru va ajuta sa decupam exact cercul din al doilea blat.)
Din a doua foaie decupeaza un cerc si pune-l peste blatul insiropat.(insiropeaza si cerculetul in prealalbil)
Ia jumatatile de piersica si unge marginea cu putina crema.
Pune iar piersicile si acopera-le 2/3 din crema.
Peste crema pune blatul decupat pe care il insiropezi si pe el.
Acopera cu restul de crema si da la rece peste noapte.
Mixeaza bine frisca si imbraca tortul.
Topeste 80 g ciocolata pe baie de aburi apoi cu ajutorul unui posh cu un varf foarte subtire deseneaza inimioare pe un fund de lemn tapetat cu hartie de copt.
Toaca marunt restul de ciocolata si imbraca cu ea tot tortul apoi decoreaza cu inimioarele de ciocolata.(Eu am scris si numele sarbatoritului)
1
In cazul in care se intareste prea tare crema inainte de a o pune peste piersici adaugati cateva linguri de lapte pana ajunge la consistenta dorita.