De cand am vazut-o la Timea mi-a ramas gandul la ea asa ca nu am mai rezistat si am facut-o si eu:x Am avut ceva probleme cu tort gelee-ul (nu e prima data) asa ca tarta mea nu a iesit asa de aspectuoasa,insa gustul este senzational:x
Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul si zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa.
Am adaugat galbensurile si am mai mixat cateva secunde la viteza mica.
Am incorporat treptat si faina cernuta amestecand usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile.
Am tapetat o tava de tarta cu unt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Am lasat blatul la racit apoi l-am pus pe un platou/farfurie mai mare.
Intre timp am preparat budincile.
Am pus laptele pe foc pana a ajuns la punctul de fierbere.
Am amestecat praful de budinca cu zaharul apoi am adaugat laptele fierbinte amestecand bine pana am dizolvat praful de budinca.
Am pus amestecul pe foc amestecand continuu cu un tel pana s-a ingrosat.
(Am procedat la fel cu ambele budinci)
Am lasat budincile sa se raceasca 10-15 minute amestecand din cand in cand in ele .
Peste blatul de tarta am pus din loc in loc cate 1 lingura de budinca de capsuni,una de vanilie si am procedat la fel pana am terminat budincile.
Am taiat fructele in felii si le-am asezat peste tarta.
Am preparat tort gelee-ul dupa instructiunile de pe plic apoi l-am pus peste fructe.(Aici am avut o problema,dupa ce l-am pus peste fructe s-a inmuiat foarte tare dar din fericire nu a influentat deloc gustul tartei ,ba din contra a insiropat-o si a iesit mai delicioasa)
Am dat tarta la rece pentru minim 3-4 ore .
1
Puteti servi tarta cu frisca .
2
Am folosit o tava de tarta de 26 cm diametru.