O prajitura delicioasa,aromata si frageda.efectiv se topeste in gura :x
Foi:
Crema:
Glazura:
Pentru foi am mixat oul cu zaharul si esenta de vanilie pana a devenit spumos si s-a topit cat de cat zaharul. Am adaugat treptat uleiul,laptele ,sucul de rosii ,coaja de portocala si bicarbonatul stins cu zeama de portocala si am omogenizat bine. Am inceput sa adaug treptat faina si am framantat un aluat nu foarte tare si nelipicios. Am lasat aluatul sa se odihneasca 30 de minute la frigider. Am impartit apoi aluatul in 4 parti egale. Am intins fiecare bucata pe dosul tavii(40/30 cm) tapetata cu folie sau hartie de copt. Am copt foile in cuptorul preincalzit aprox 8-10 minute pentru fiecare foaie.(trebuie doar sa se aureasca foarte usor)
Am lasat foile la racit si intre timp am pregatit crema.
Am pus pe foc laptele cu un praf de sare si zaharul. Cand a atins punctul de fierbere am adaugat grisul,in ploaie,si am amestecat continuu pe foc mic pana s-a ingrosat. Am lasat apoi grisul la racit. Am mixat untul spuma cu zaharul vanilat apoi am adaugat lingura cu lingura din grisul racit si am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa.
Pe o tava am pus prima foaie,am uns cu jumatate din crema de gris,am pus a doua foaie,am uns cu dulceata de prune,a treia foaie,cealalta jumatate din crema si am acoperit cu ultima foaie.
Am dat prajitura la rece acoperita cu folie peste noapte.
A doua zi am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat prajitura.
Am dat din nou la rece prajitura pana s-a intarit glazura de ciocolata.
1
Mie imi plac foile foarte subtiri,daca doriti niste foi mai groase folositi o tava cu dimensiuni mai mici.