Prajitura Katy

de Lavinia in Prajituri, 12 Mar 2014 | 13584 vizualizari

 

De cand am vazut-o la Merisor am zis ca trebuie neaparat sa o fac si eu :x si nu imi pare rau deoarece a iesit un deliciu, foi sfaramicioase, crema delicioasa de ciocolata si bezea fina. Multumesc Merisor :-*

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 200 g unt (82 % grasime)
  • 150 g zahar fin
  • 5 galbenusuri
  • 3 linguri de lapte
  • 3 linguri smantana
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • aprox. 550-600 g faina

Crema:

  • 200 g unt(82 % grasime)
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml lapte dulce
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 1 foaie sfaramata
  • 100 g stafide
  • 2 fiole esenta de rom
  • 300 g dulceata de caise

Bezea:

  • 5 albusuri
  • 180 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
  • 1 praf de sare

Decor:

  • 80 g ciocolata rasa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Katy:

  1. Pentru foi am mixat untul moale,la temperatura camerei cu un praf de sare, zaharul,zaharul vanilat si esenta de vanilie.
  2. Am adaugat treptat cate un galbenus,laptele si smantana si am omogenizat bine.
  3. Am stins praful de copt cu 1 lingura de zeama de lamaie si l-am pus peste compozitia de unt.
  4. Am inceput sa adaug faina in ploaie si am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios si usor de intins.
  5. Am lasat aluatul la odihnit 20 de minute timp in care am dat drumul la cuptor.
  6. Am impartit apoi aluatul in 3 parti egale.
  7. Am intins foile pe dosul tavii tapetate cu folie si am copt pe rand, fiecare foaie timp de 7-8 minute pana se rumeneste usor (depinde de cuptor, o verficati din cand in cand).
  8. Am lasat apoi foile se se raceasca.

  1. Pentru crema am ales una din foi (care a iesit cea mai urata) si am sfaramat-o usor (sa mai ramana si bucati mai mari).
  2. Am pus intr-o craticioara untul, laptele si zaharul pana s-a topit complet untul.
  3. Am luat de pe foc, am adaugat ciocolata bucatele si am amestecat bine pana s-a topit toata ciocolata.
  4. Am lasat apoi amestecul sa se racoreasca usor. (15 minute)
  5. Am turnat untul topit cu ciocolata peste foaia sfaramata, am adaugat stafidele, esenta de rom si dulceata de caise.
  6. Am turnat apoi crema peste una din foi si am acoperit cu a doua foaie.
  7. Am acoperit prajitura cu folie, apoi am pus o greutate deasupra si am dat-o la rece peste noapte .

  1. Pentru bezea am mixat albusurile cu un praf de sare pana au devenit spuma.
  2. Am adaugat zaharul, lingura cu lingura si am mixat bine dupa fiecare adaos pana s-a topit perfect zaharul si am obtinut o bezea foarte tare. (am picurat din cand in cand si zeama de lamaie)
  3. Am intins bezeaua peste prajitura si am mai dat prajitura la rece pentru inca 1 ora.
  4. Am decorat prajitura cu ciocolata rasa si cu ajutorul unui cutit bine ascutit am portionat-o in bucati potrivite.

TIPS-URI

1

Am folosit o tava (40/30 cm)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Katy" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cosulete din ciocolata in forma de inimioare, umplute cu crema si capsuni