Au iesit deliciosi si extraordinar de moi si pufosi :)
Intr-un vas incapator am amestecat 900 faina cu sarea.
Am amestecat sucul de portocale cu zaharul pana s-a topit cat de cat zaharul.
Am dizolvat drojdia cu 2 linguri de zahar(din cantitatea de zahar de mai sus) si apa minerala.
In mijlocul fainii am facut o adancitura,am adaugat apa minerala cu drojdia,coaja de citrice,sucul de portocale cu zaharul,zaharul vanilat si margarina topita amestecata cu jumatate din cantitatea de ulei.
Am inceput sa amestec usor pana am omogenizat toate ingredientele.
Am transferat aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si am framantat aluatul adaugand treptat si restul de ulei .(trebuie sa iasa un aluat moale dar care nu se lipeste de maini,eu l-am framantat cam 35-40 de minute)
Am pus aluatul la dospit pentru aprox 1 ora sau pana si-a dublat volumul.
Am framantat aluatul dospit cateva secunde pentru a elimina aerul din el apoi l-am impartit in 4 parti egale.
Am intins fiecare parte intr-un dreptungi mare de lungimea tavii .
Am amestecat nuca macinata cu zaharul si cacaua.
Cu ajutorul unei pensule am uns fiecare dreptungi cu margarina topita apoi am presarat amestecul de nuci .(am mai oprit 2 linguri pentru presarat deasupra )
Am rulat strans apoi am impletit bucatile doua cate doua. (astfel am obtinut 2 cozonacei frumosi)
Am pus cozonacii in tavile tapetate cu margarina si faina(sau hartie de copt)
Am uns cozonacii cu margarina topita si am presarat amestec de nuca macinata si i-am lasat sa dospeasca la loc caldut inca 45 de minute.
Am introdus cozonacii in cuptorul preincalzit pentru aprox. 1 ora.