Cupola in 3 culori

de Lavinia in Torturi, 3 Apr 2014 | 10784 vizualizari

 

Cremoasa,aromata si delicioasa :x

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua mari
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lgta coaja de lamaie
  • 1 lgta praf de copt
  • Crema de baza:
  • 500 ml frisca lichida
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 200 ml lapte
  • Crema de capsuni:
  • 200 g capsuni
  • 3 linguri de zahar
  • 5 g gelatina+3 linguri apa rece
  • Crema de ciocolata alba:
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina+3 linguri apa rece
  • Crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina+3 linguri apa rece
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 35 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupola in 3 culori:

Pentru blat am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat uleiul,galbenusurile, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt si am amestecat usor de sus in jos pentru a nu se lasa spuma. Am tapetat o tava(26 cm) cu unt si faina si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.(testul scobitorii)

Am frecat galbenusurile cu extractul de vanilie si zaharul apoi am adaugat laptele si am pus amestecul pe baie de abur amestecand continuu pana a prins consistenta. Am lasat crema de galbenusuri la racit. Am mixat frisca apoi am incorporat crema de galbenusuri. Baza pentru crema astfel obtinuta am impartit-o in 3 boluri.

Pentru crema de capsuni am taiat capsunile cubulete si le-am pus pe foc impreuna cu zaharul pana s-a topit zaharul. Am pasat capsunile pana am obtinut un piure fin pe care l-am strecurat in prealabil. Am hidratat gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi am topit-o pe foc mic(atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o peste capsuni. Am pus capsunile peste o parte din crema de baza si am omogenizat bine.

Am tapetat un castron/vas (23 cm diametru) cu folie si am pus crema de capsuni. Am dat la rece pana am preparat urmatoarea crema.

Am topit ciocolata alba cu frisca lichida pe foc mic. Am hidratat gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi am topit-o pe foc mic si am adaugat-o peste ciocolata topita. Am adaugat  ciocolata peste cealalta crema din bol si am amestecat bine. Am pus crema de ciocolata peste crema de capsuni si am nivelat bine.

La fel am procedat si cu crema de ciocolata.

Am acoperit cremele cu blatul pe care l-am stropit usor cu sirop de capsuni si am dat totul la rece peste noapte. Am rasturnat cu grija cupola pe un platou si am indepartat folia. Am topit ciocolata cu frisca lichida si am turnat-o peste cupola. Am dat-o iar la frigider pana s-a intarit complet ciocolata.

TIPS-URI

1

Puteti folosi o tava 23-24 cm diametru,eu nu am.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupola in 3 culori" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata in forma de inima