Tortulete cu crema de branza si ciocolata

de Lavinia in Dulciuri, 4 Apr 2014 | 4522 vizualizari

 

Am primit ieri comanda din camara si am zis sa inaugurez inelul de inox :) Au iesit niste tortulete cremoase si delicioase :)

 

INGREDIENTE

  • Baza:
  • 120 g biscuiti
  • 35 g unt topit
  • 2 linguri de lapte
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura cacao
  • Crema de branza:
  • 250 g branzica de vaci cremoasa
  • 5 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita gelatina+2 linguri apa rece
  • 130 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 90 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete cu crema de branza si ciocolata:

Am macinat biscuitii foarte fin.

Am adaugat zaharul,cacaua,untul topit si laptele si am amestecat bine pana am obtinut o compozitie omogena si usor de intins.

Am impartit compozitia in 4 parti egale.

Pe o farfurioara am pus inelul de inox apoi am tasat bine compozitia .

La fel am procedat si cu celalalte tortulete.

Pentru crema am amestecat branzica de vaci cu zaharul si zaharul vanilat pana s-a topit zaharul.

Am hidratat gelatina in apa rece apoi am topit-o usor.(atentie sa nu fiarba)

Am adaugat gelatina peste branzica si am amestecat bine.

Am mixat frisca apoi am adaugat branzica si am omogenizat.(va iesi o crema pufoasa si delicioasa)

Din nou cu ajutorul inelului am crema pe fiecare baza de biscuiti.

Am dat tortuletele la rece pentru minim 3 ore.

Am topit ciocolata cu frisca lichida apoi am glazurat fiecare tortulet.

Am dat din nou la rece pana s-a intarit glazura.

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt pentru 4 tortulete a cate 9 cm diametru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete cu crema de branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu caramel sarat si ciocolata