Tiramisu reţetă originală, la pahar
Se face foarte usor,este delicios si este de mare efect daca aveti musafiri sau vreti sa surprindeti placut pe cineva drag !
Tiramisu reţetă originală
Mixeaza galbenusurile cu 3 linguri de zahar si laptele.
Pune-le apoi intr-o craticioara pe baie de abur amestecand continuu pana prinde consistenta.
Lasa crema de galbenusuri la racit intr-un bol incapator.
Adauga treptat mascarponele si o lingurita de esenta de rom si mixeaza bine pana obtii o crema tare.
Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat restul de zahar si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare.
Adauga spuma de albusuri in 2-3 transe amestecand usor cu miscari largi pana sunt perfect incorporate.
Mixeaza frisca tare si adaug-o si pe ea peste crema de oua amestecand usor.
Adauga esenta de rom (1 lingurita) peste cafea si amesteca bine.
Pastreaza 4 piscoturi iar restul rupe-le in bucati potrivite.
Pune cate un rand de bucati de piscoturi insiropate in fiecare pahar.
Adauga crema,iar un rand de piscoturi insiropate iar la final un strat de crema.
Presara cacao peste fiecare pahar si decoreaza cu jumatate de piscot.(mie mi-au iesit 8 pahare)
Da paharele la rece pentru minim 4-5 ore sau de preferat peste noapte.