Aveam pofta de o prajitura cremoasa,usoara si nu foarte dulce.Mi-am adus aminte ca nu mai facusem de mult aceasta prajitura asa ca am trecut la fapte.
Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul ,lingura cu lingura ,si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa. Am adaugat galbenusurile si am mai mixat cateva secunde la viteza mica. Am adaugat praful creme ole si am amestecat usor pana l-am incorporat bine in albusuri. Am tapetat o tava(35/25 cm) cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute(testul scobitorii). Am lasat blatul la racit.
Pentru crema am pus toate ingredientele intr-un bol si le-am mixat pana am obtinut o crema tare si pufoasa(circa 1 minut). Crema astfel obtinuta am intins-o peste blat si am nivelat bine.
Pentru glazura am pus ciocolata la topit cu frisca lichida si untul. Am luat-o de pe foc,am adaugat lichiorul si am lasat-o la racit 10 minute pana a ajuns la temperatura camerei.
Am intins glazura peste prajitura si am dat-o la rece pentru minim 4-5 ore.