Bucata de cotlet spalata si uscata cu servetele de bucatarie se portioneaza ( fara a strapunge carnea pana jos) in 6 felii.
Intr-un bol mic se pun condimentele agreate si o lingura de ulei.
Condimentele +uleiul se amesteca bine.
Fiecare bucata de cotlet se "maseaza" bine cu co...
Curata o ceapa mare, spal-o si o toci marunt.
Intr-o tigaie potrivita pune o lingura de ulei si caleste ceapa sa devina sticloasa.
Ciupercile spalate si tocate marunt le pui in tigaie peste ceapa si calesti pana scade zeama lasata de ciuperci.
Dai tigaia deoparte si lasi sa se raceasca....
Pentru inceput spala pulpele, tamponeaza cu servetele de bucatarie si apoi parleste-le.
Varza rosie spalata se toaca fideluta si se freaca putin cu sare.
Ia vasul de la slow cooker Crock Pot pune in el un strat generos de varza,cimbrul ,foile de dafin,untura de rata ,pulpele si 2 rosii...
Pulpa se parleste pentru a arde eventualele fire de lana ramase la jupuit.
Spalam si stergem /uscam cu hartie absorbanta.
Scoatem carnea de pe os cu ajutorul unui cutit cu lama subtire si foarte ascutita.
Intindem bucata de carne pe un tocator si u ungem cu toate condimentele ,trecute la...
Bucatile de slanina se spala si se sterg cu servetele de hartie.
Se taie in bucati cam de 2/2cm.
Intr-un tuci sau o cratita se pune 200 ml. apa .
Pune vasul pe foc.
Cand incepe apa sa fiarba pune bucati de slanina .
Prajeste-le mana se auresc bine si devin crocante.
Scoate-le din...
Cele doua pulpe de gaina le-am portionat in superioare si inferioare.
Au fost mai mari si necesitau portionare.
Le-am pus la fiert in oala kucta de seara. Le-am fiert timp de 30 minute.
Dimineata am transferat intro cratita de 3 l. carnea si o parte din zeama.
Se adauga legumele...
Muschiul de pui se scoate si se curata de pielea subtire daca are.
Fasiile se taie in doua pe lungime.
Cantitatea de carene se pune intr-un castron si se condimenteaza dupa dorina fiecaruia.
Ouale se sparg intr-un castron .Adauga putina sare si bate-le cu o furculita pana se...
Ficateii se curata de pielite, se spala si se usuca cu prosop de hartie.
Intr-o tigaie incapatoare pune uleiul si ficateii.
Pune tigaia pe foc si acopera cu un capac,ca sa nu plesneasca ficateii si uleiul incins sa ajunga pe pielea ta.
Dupa circa 7-10 minute ia tigaia de pe foc si lasa...
Varza am desfacut-o in foi si am lasat-o in apa rece pentru doua ore.
Fleica spalata si uscata cu ajutorul prosoapelor de bucatarie din hartie se feliaza.Partea cu mai multa grasime am portionat-o pentru jumari,iar restul de carne am taiat-o marunt(cuburi de 2,5 cm.) si am prajit-o dupa ce am...
Pulpa decongelata se sterge cu hartie prosop si se parleste.
Se taie lamaia si se freaca bine partea cu carne.
Pui carnea intr-un vas incapator si adaugi toate ingredientele pentru marinada.
Acoperi vasul si-l dai la firgider pentru 4-5 ore.Eu pregatesc de seara si las pana dimineata....
Pentru mamaliga pune apa intr-un ceaun.
Cand apa clocoteste, pune sarea si malaiul in ploaie, amestecand usor cu o lingura de lemn sau facalet.
Pune capacul ceaunului si lasa la fiert 5-6 minute.
Cat fierbe malaiul prajesti carnatii si maruntesti baranza de burduf .
Pentru maruntire...
Carnea se parleste si se spala.
Varza se desface in foi si se lasa in apa rece pentru 15-20 minute.
Rosiile se spala si taie in sferturi.
Mararul spalat si tocat marunt.
Scurgem apa in care a stat varza.
Taiem cotoarele frunzelor .
Frunzele asezate una peste alta ,rulate le...
Se ia o cratita de 3-4 l. se pun 2 l. apa si se pune pe foc.
Carnea se spala,portioneaza si se pune in cartita cu apa cand apa fierbe in clocot.
Se lasa sa clocoteasca apa de 2-3 ori ,apoi se arunca apa,se spala carnea si cratita de spuma formata si se pune iar la fiert.
Daca...
Aripioarele le-am parlit, spalat, taiat in doua si le-am pus la marinat cu sare, boia, piper si condimente pentru pui.
Cele 2 oua le-am pus intr-un castron cu un praf de sare si le-am batut usor cu o furculita.
Fulgii de porumb i-am pus intr-o punga de plastic si i-am maruntit cu un...
Pune uleiul intr-o tigaie si pune tigaia pe foc potrivit.
Taie fleica in cuburi cam de 2/2 cm si prajeste-le, astfel incat sa fie usor rumenite.
Toaca varza, atat cea alba cat si cea rosie, cat poti de subtire poti.
Adauga un praf de sare peste varza si freac-o usor cu mana.
Pune...
Spala, curata si fierbe cartofii.
Cat fierb cartofii, taie feliile de bacon si sunca in bucatele.
Rade parmezanul.
Eu am avut branza de capra proaspata.
Amesteca branza cu ouale, mezelurile taiate.
Cand cartofii sunt fierti se scot se lasasa se raceasca si se taie in cuburi mici....
Pentru inceput punem o lingura de ulei in tigaie.
Usturoiul curatat , spalat, sters si tocat marunt se pune la rumenit in ulei si in grasimea de rata.
Se scoate usturoiul si se pun pulpele de rata la prajit pane se rumenesc usor pe fiecare parte.
Ardeiul se spala, sterge cu hartie prosop...
Spala inimile si pipotele si pune-le la scurs.
Ceapa curatata, spalata se taie solzisori.
Pune la incins uleiul.
Cand uleiul este incins adauga ceapa.
Caleste pana devine translucida.
Adauga inimle si pipotele si caleste in continuare avand grija sa nu se arda ceapa.
Din cand in...
Bucatile de carne portionate se spala si se pun la fiert intr-un vas /cratita incapator.
Se spumeaza din cand in cand.
Cat fierbe carnea spala si curata usturoiul si ceapa verde, apoi le tai in bucati de 2 cm.
Cand carnea este aproape fiarta, adauga ceapa si usturoiul.
Lasa la fiert...
Varza am desfacut-o foi, foi, i-am taiat partea groasa si am lasat-o in apa calduta 10-15 minute.
Am scos varza din apa, am aranjat foile una peste alta, le-am rulat si le-am scurs bine.
Taie varza fideluta.
Intr-o cratita am pus untura la incins.
Fleica spalata ,uscata cu hartie...
Pentru inceput spala cartofii si pune-i la fiert.
Cand intra furculita in cartofi, sunt fierti.
Lasa cartofii sa se raceasca putin si curata-i de coaja.
Cat fierb cartofii ne ocupam de carne.
Intr-un castron amesteca ceapa tocata marunt, carnea, patrunjelul.
Condimenteaza...
Carnea de porc se curăță de pielițe, dacă are ;); spălată și feliată la 1-1/2 cm, o așezăm în tava unsă cu ulei.
Condimentăm carnea și o dăm la cuptor.
Când furculița intră ușor în carne, inseamna ca este preparată.
Turnăm vinul peste carne și...
Amestecăm toate ingredientele pentru marinadă, într-un castron.
Carnea de miel pârlită la flacăra aragazului, curățată de grăsime, spălată și zvântată cu un prosop absorbant, se pune într-un vas, se adaugă marinada deasupra, se acoperă cu o folie sau...
Ia o bucată de fleică de 1 kg. spălată, uscată cu prosoape de bucătărie.
Feliază fleica cât mai subțire.
Pune intr-un castron ierburile aromate, sarea, piperul și o lingură de ulei de măsline.
Amestecă toate ingredientele și masează cu ele fleica.
Lasă 30-40...
Pieptul de pui spălat, uscat cu prosop de hărtie se taie în cuburi de mărimea dorită.
Ceapa și usturoiul se curăță, spală si toacă mărunt.
Cartofii si morcovii curățați de coajă, spălați se taie rondele.
Bulionul de roșii și ardei se amestecă împreună cu...
Spală carnea,sterge-o cu șervețele absorbante.
Sărează, piperază și pune-o într-o tavă de yena.
Adaugă usturoiul spălat, curățat și tăiat mărunt.
La sfârșit pune sucul de roșii și vinul.
Dă tava la cuptorul încins la 170 grade pentru 40-45...
Felii de piept de curcan se bat cu ciocanul de șnițele.
Sărăm, piperăm și le lăsam până preparăm ciupercile.
Ceapa curățată, spălată, tocată mărunt se călește până devin sticloasă în uleiul încins.
Adăugăm ciupercile spălate si tocate...
Întâi pune toate ingredientele pentru marinadă într-un castron împreună cu pulpele de rață.
Acoperă cu folie alimentară și lasă jumătate de oră la marinat.
Între timp curăță cartofii.
Ia o tigaie antiaderentă și pune-o la încins....
Întâi ne ocupăm de supa de carne.
Oasele se spală si se pun la fiert in 2 l.de apă.
Se spumuiesc lasându-le să fiarbă cam o oră.
O lasăm să se răcească bine.
Carnea se pune într-un vas mai larg să o putem amesteca .
Peste carne adăugăm...
Vânata și dovlecelul se spală și se taie pe lungime în felii subțiri
Într-o cratiță pune la fiert apa cu sare.
Când apa clocotește adaugă feliile de dovlecel pentru 2 minute.
Scoate dovlecelul si lasă-l la răcit.
Procedezi la fel și cu feliile de...
Cotlet de porc cu bacon la slow cooker
Bucata de cotlet spalata si uscata cu servetele de bucatarie se portioneaza ( fara a strapunge carnea pana jos) in 6 felii. Intr-un bol mic se pun condimentele agreate si o lingura de ulei. Condimentele +uleiul se amesteca bine. Fiecare bucata de cotlet se "maseaza" bine cu co...
Muschi de porc pe pat de ceapa
Curata o ceapa mare, spal-o si o toci marunt. Intr-o tigaie potrivita pune o lingura de ulei si caleste ceapa sa devina sticloasa. Ciupercile spalate si tocate marunt le pui in tigaie peste ceapa si calesti pana scade zeama lasata de ciuperci. Dai tigaia deoparte si lasi sa se raceasca....
Pulpe de rata cu varza rosie la slow cooker Crock Pot
Pentru inceput spala pulpele, tamponeaza cu servetele de bucatarie si apoi parleste-le. Varza rosie spalata se toaca fideluta si se freaca putin cu sare. Ia vasul de la slow cooker Crock Pot pune in el un strat generos de varza,cimbrul ,foile de dafin,untura de rata ,pulpele si 2 rosii...
Pulpa de ied umpluta cu legume la slow cooker Crock Pot
Pulpa se parleste pentru a arde eventualele fire de lana ramase la jupuit. Spalam si stergem /uscam cu hartie absorbanta. Scoatem carnea de pe os cu ajutorul unui cutit cu lama subtire si foarte ascutita. Intindem bucata de carne pe un tocator si u ungem cu toate condimentele ,trecute la...
Jumari de porc
Bucatile de slanina se spala si se sterg cu servetele de hartie. Se taie in bucati cam de 2/2cm. Intr-un tuci sau o cratita se pune 200 ml. apa . Pune vasul pe foc. Cand incepe apa sa fiarba pune bucati de slanina . Prajeste-le mana se auresc bine si devin crocante. Scoate-le din...
Ostropel cu carne de gaina
Cele doua pulpe de gaina le-am portionat in superioare si inferioare. Au fost mai mari si necesitau portionare. Le-am pus la fiert in oala kucta de seara. Le-am fiert timp de 30 minute. Dimineata am transferat intro cratita de 3 l. carnea si o parte din zeama. Se adauga legumele...
Snitel din muschi de pui
Muschiul de pui se scoate si se curata de pielea subtire daca are. Fasiile se taie in doua pe lungime. Cantitatea de carene se pune intr-un castron si se condimenteaza dupa dorina fiecaruia. Ouale se sparg intr-un castron .Adauga putina sare si bate-le cu o furculita pana se...
Ficatei prajiti
Ficateii se curata de pielite, se spala si se usuca cu prosop de hartie. Intr-o tigaie incapatoare pune uleiul si ficateii. Pune tigaia pe foc si acopera cu un capac,ca sa nu plesneasca ficateii si uleiul incins sa ajunga pe pielea ta. Dupa circa 7-10 minute ia tigaia de pe foc si lasa...
Varza calita cu jumari
Varza am desfacut-o in foi si am lasat-o in apa rece pentru doua ore. Fleica spalata si uscata cu ajutorul prosoapelor de bucatarie din hartie se feliaza.Partea cu mai multa grasime am portionat-o pentru jumari,iar restul de carne am taiat-o marunt(cuburi de 2,5 cm.) si am prajit-o dupa ce am...
Pulpa de ied in vin la slow cooker Crock Pot
Pulpa decongelata se sterge cu hartie prosop si se parleste. Se taie lamaia si se freaca bine partea cu carne. Pui carnea intr-un vas incapator si adaugi toate ingredientele pentru marinada. Acoperi vasul si-l dai la firgider pentru 4-5 ore.Eu pregatesc de seara si las pana dimineata....
Taci si inghite
Pentru mamaliga pune apa intr-un ceaun. Cand apa clocoteste, pune sarea si malaiul in ploaie, amestecand usor cu o lingura de lemn sau facalet. Pune capacul ceaunului si lasa la fiert 5-6 minute. Cat fierbe malaiul prajesti carnatii si maruntesti baranza de burduf . Pentru maruntire...
Varza cu carne de rata la slow cooker Crock Pot
Carnea se parleste si se spala. Varza se desface in foi si se lasa in apa rece pentru 15-20 minute. Rosiile se spala si taie in sferturi. Mararul spalat si tocat marunt. Scurgem apa in care a stat varza. Taiem cotoarele frunzelor . Frunzele asezate una peste alta ,rulate le...
Mancare de masline si carne de vitel
Se ia o cratita de 3-4 l. se pun 2 l. apa si se pune pe foc. Carnea se spala,portioneaza si se pune in cartita cu apa cand apa fierbe in clocot. Se lasa sa clocoteasca apa de 2-3 ori ,apoi se arunca apa,se spala carnea si cratita de spuma formata si se pune iar la fiert. Daca...
Aripioare picante
Aripioarele le-am parlit, spalat, taiat in doua si le-am pus la marinat cu sare, boia, piper si condimente pentru pui. Cele 2 oua le-am pus intr-un castron cu un praf de sare si le-am batut usor cu o furculita. Fulgii de porumb i-am pus intr-o punga de plastic si i-am maruntit cu un...
Varza combinata cu fleica si afumatura
Pune uleiul intr-o tigaie si pune tigaia pe foc potrivit. Taie fleica in cuburi cam de 2/2 cm si prajeste-le, astfel incat sa fie usor rumenite. Toaca varza, atat cea alba cat si cea rosie, cat poti de subtire poti. Adauga un praf de sare peste varza si freac-o usor cu mana. Pune...
Cartofi cu branza si bacon la cuptor
Spala, curata si fierbe cartofii. Cat fierb cartofii, taie feliile de bacon si sunca in bucatele. Rade parmezanul. Eu am avut branza de capra proaspata. Amesteca branza cu ouale, mezelurile taiate. Cand cartofii sunt fierti se scot se lasasa se raceasca si se taie in cuburi mici....
Pulpe de rata cu varza rosie calita
Pentru inceput punem o lingura de ulei in tigaie. Usturoiul curatat , spalat, sters si tocat marunt se pune la rumenit in ulei si in grasimea de rata. Se scoate usturoiul si se pun pulpele de rata la prajit pane se rumenesc usor pe fiecare parte. Ardeiul se spala, sterge cu hartie prosop...
Tocanita cu inimi si pipote de pui
Spala inimile si pipotele si pune-le la scurs. Ceapa curatata, spalata se taie solzisori. Pune la incins uleiul. Cand uleiul este incins adauga ceapa. Caleste pana devine translucida. Adauga inimle si pipotele si caleste in continuare avand grija sa nu se arda ceapa. Din cand in...
Stufat cu carne de ied
Bucatile de carne portionate se spala si se pun la fiert intr-un vas /cratita incapator. Se spumeaza din cand in cand. Cat fierbe carnea spala si curata usturoiul si ceapa verde, apoi le tai in bucati de 2 cm. Cand carnea este aproape fiarta, adauga ceapa si usturoiul. Lasa la fiert...
Varza cu afumatura in straturi
Varza am desfacut-o foi, foi, i-am taiat partea groasa si am lasat-o in apa calduta 10-15 minute. Am scos varza din apa, am aranjat foile una peste alta, le-am rulat si le-am scurs bine. Taie varza fideluta. Intr-o cratita am pus untura la incins. Fleica spalata ,uscata cu hartie...
Musaca reinterpretata
Pentru inceput spala cartofii si pune-i la fiert. Cand intra furculita in cartofi, sunt fierti. Lasa cartofii sa se raceasca putin si curata-i de coaja. Cat fierb cartofii ne ocupam de carne. Intr-un castron amesteca ceapa tocata marunt, carnea, patrunjelul. Condimenteaza...
Friptura de porc la tava
Carnea de porc se curăță de pielițe, dacă are ;); spălată și feliată la 1-1/2 cm, o așezăm în tava unsă cu ulei. Condimentăm carnea și o dăm la cuptor. Când furculița intră ușor în carne, inseamna ca este preparată. Turnăm vinul peste carne și...
Friptura de miel cu tarhon
Amestecăm toate ingredientele pentru marinadă, într-un castron. Carnea de miel pârlită la flacăra aragazului, curățată de grăsime, spălată și zvântată cu un prosop absorbant, se pune într-un vas, se adaugă marinada deasupra, se acoperă cu o folie sau...
Rulada din carne de porc cu ciuperci la Crook-Pot
Ia o bucată de fleică de 1 kg. spălată, uscată cu prosoape de bucătărie. Feliază fleica cât mai subțire. Pune intr-un castron ierburile aromate, sarea, piperul și o lingură de ulei de măsline. Amestecă toate ingredientele și masează cu ele fleica. Lasă 30-40...
Tocanita cu piept de pui si ceapa verde
Pieptul de pui spălat, uscat cu prosop de hărtie se taie în cuburi de mărimea dorită. Ceapa și usturoiul se curăță, spală si toacă mărunt. Cartofii si morcovii curățați de coajă, spălați se taie rondele. Bulionul de roșii și ardei se amestecă împreună cu...
Friptura de porc cu usturoi verde
Spală carnea,sterge-o cu șervețele absorbante. Sărează, piperază și pune-o într-o tavă de yena. Adaugă usturoiul spălat, curățat și tăiat mărunt. La sfârșit pune sucul de roșii și vinul. Dă tava la cuptorul încins la 170 grade pentru 40-45...
Rulouri din piept de curcan cu ciuperci si bacon
Felii de piept de curcan se bat cu ciocanul de șnițele. Sărăm, piperăm și le lăsam până preparăm ciupercile. Ceapa curățată, spălată, tocată mărunt se călește până devin sticloasă în uleiul încins. Adăugăm ciupercile spălate si tocate...
Pulpe de rata cu cartofi reteta simpla si gustoasa
Întâi pune toate ingredientele pentru marinadă într-un castron împreună cu pulpele de rață. Acoperă cu folie alimentară și lasă jumătate de oră la marinat. Între timp curăță cartofii. Ia o tigaie antiaderentă și pune-o la încins....
Mici din carne de porc și carne de vită
Întâi ne ocupăm de supa de carne. Oasele se spală si se pun la fiert in 2 l.de apă. Se spumuiesc lasându-le să fiarbă cam o oră. O lasăm să se răcească bine. Carnea se pune într-un vas mai larg să o putem amesteca . Peste carne adăugăm...
Rulouri din vinete
Vânata și dovlecelul se spală și se taie pe lungime în felii subțiri Într-o cratiță pune la fiert apa cu sare. Când apa clocotește adaugă feliile de dovlecel pentru 2 minute. Scoate dovlecelul si lasă-l la răcit. Procedezi la fel și cu feliile de...