Negresa cu gem

de susu in Prajituri, 20 Noi 2013 | 17176 vizualizari

 

foarte foarte buna, O prajitura minunata care contine de toate, nuci, rahat, stafide, mirodenii si cacaoa

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana de zahar (200 ml)
  • 2 cani de faina cernuta
  • 1/2 cana nuca prajita
  • 1/2 cana ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 1 cana de apa clocotita,
  • suc de rodii sau lapte de soia
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 mana de stafide
  • esenta de rom si vanilie
  • 1 lgt coaja de portocale si lamaie
  • 5 linguri de gem de prune cu nuca,
  • 1/2 borcan mic zeama de lamaie
  • 2-3 maini de rahat
  • 1 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt ghimbir macinat
  • 1 vf cutit nucsoara macinata
  • 1 mana ghimbir confiat
  • 2 cuisoare macinate
  • 1 anason stelat pisat
  • 1 lgt cafea pudra
  • 1 vf lgt cardamon
  • fulgi de cocos
  • Glazura:
  • 3 linguri de apa
  • 3 lg de zahar
  • 3 lg cacao
  • 3 lg margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem:

Hidratam stafidele in esenta de rom si vanilie. Puteti folosi orice fel de gem, de prune, gutuie, capsuni sau caise doar sa fie mai legat.Se cerne faina si se amesteca cu zaharul, nuca putin rumenita si tocata, praful de copt, rahatul, mirodeniile si cacaoa cernuta. Punem treptat amestecul peste apa fierbinte si ulei mixand usor. Incorporam gemul, stafidele, zeama de lamaie, coaja de citrice si gemul. Dam la cuptor pentru aproximativ 50 de minute la foc potrivit si testam cu scobitoarea, daca in mijloc e facuta atunci o scoatem imediat din cuptor ca sa ramana moale. Fierbem ingredientele pentru glazura si turnam compozitia calduta  peste prajitura racita (eu am pus ciocolata neagra). Putem presara cocos sau fulgi de ciocolata neagra, deasemenea puteti folosi ciocolata neagra in compozitie sau ca si glazura. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose de Post cu Fructe (Reteta Video)