Jumari de porc

de Bunica in Porc, 17 Feb 2021 | 8254 vizualizari

 

Am avut nevoie de ceva untura si am luat 2,500 Kg. slanina.Printre  bucatile de slanina s-au gasit si cateva mai impanate:)))))si am facut jumari.Ca tare bune mai sunt!

 

INGREDIENTE

  • 2,500 kg. slanina
  • 200 ml. apa
  • sare dupa gust
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari de porc:

Bucatile de slanina se spala si se sterg cu servetele de hartie.

Se taie in bucati cam de 2/2cm.

Intr-un tuci sau o cratita se pune 200 ml. apa .
Pune vasul pe foc.

Cand incepe apa sa fiarba pune bucati de slanina .
Prajeste-le mana se auresc bine si devin crocante.

Scoate-le din vas ,sareaza si lasa la racit.

Untura obtinuta se pune in borcane si se pastreaza pentru diverse preparate.
Se servesc reci cu ceapa/usturoi si paine calda.......ine are:)))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Bunica 1

21.02.2021, 18:43

Tu prima ,INA,daca o fi ramas cele cu carnita

Bunica 1

21.02.2021, 18:44

Mahaela ,cand vii cu ceapa fac altele proaspete.

Bunica 1

21.02.2021, 18:45

Tot de pofta am facut si eu,Cleme!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Racitura de porc