Musaca reinterpretata

de Bunica in Porc, 2 Iul 2018 | 3528 vizualizari

 

Tot timpul sunt tentata sa incerc ceva nou si cum am invatat sa gatesc portii putine am pregatit aceasta musaca (reteta gasita pe un site, dar nu mai stiu pe care):))))) 
A fost altceva si mi-a placut!

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi
  • 250 g. carne de porc tocata
  • 1 ceapa
  • 2-3 fire patrunjel
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns vasul
  • 2 oua
  • 200 ml. smantana pentru gatit
  • 200 g. cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca reinterpretata:

Pentru inceput spala cartofii si pune-i la fiert.

Cand intra furculita in cartofi, sunt fierti.

Lasa cartofii sa se raceasca putin si curata-i de coaja.

Cat fierb cartofii ne ocupam de carne.

Intr-un castron amesteca ceapa tocata marunt, carnea, patrunjelul.

Condimenteaza amestecul.

Taie cartofii rondele.

Ia un vas din ceramica sau din ce ai, unge-l cu unt.

Pune un strat de cartofi de jur imprejur, apoi carnea.

Pune si restul de felii de cartofi printre carne.

Amesteca smantana cu oul si toarna peste ingredientele din vas.

Da vasul la cuptorul incins la 170 grade C, pana se rumeneste usor.

Celalalt ou se amesteca usor cu un praf de sare.

Cand s-au rumenit cartofii, scoate vasul din cuptor,pune cascavalul ras si oul batut, deasupra.

Da la cuptor pentru inca 5-7 minute.

Se serveste calda sau rece dupa dorinta.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

carne, cartofi, smantana, cascaval, ou

2

Se poate folosi orice fel de carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne tocata in stil korean