Musaca reinterpretata

de Bunica in Porc, 2 Iul 2018 | 3579 vizualizari

 

Tot timpul sunt tentata sa incerc ceva nou si cum am invatat sa gatesc portii putine am pregatit aceasta musaca (reteta gasita pe un site, dar nu mai stiu pe care):))))) 
A fost altceva si mi-a placut!

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi
  • 250 g. carne de porc tocata
  • 1 ceapa
  • 2-3 fire patrunjel
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns vasul
  • 2 oua
  • 200 ml. smantana pentru gatit
  • 200 g. cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca reinterpretata:

Pentru inceput spala cartofii si pune-i la fiert.

Cand intra furculita in cartofi, sunt fierti.

Lasa cartofii sa se raceasca putin si curata-i de coaja.

Cat fierb cartofii ne ocupam de carne.

Intr-un castron amesteca ceapa tocata marunt, carnea, patrunjelul.

Condimenteaza amestecul.

Taie cartofii rondele.

Ia un vas din ceramica sau din ce ai, unge-l cu unt.

Pune un strat de cartofi de jur imprejur, apoi carnea.

Pune si restul de felii de cartofi printre carne.

Amesteca smantana cu oul si toarna peste ingredientele din vas.

Da vasul la cuptorul incins la 170 grade C, pana se rumeneste usor.

Celalalt ou se amesteca usor cu un praf de sare.

Cand s-au rumenit cartofii, scoate vasul din cuptor,pune cascavalul ras si oul batut, deasupra.

Da la cuptor pentru inca 5-7 minute.

Se serveste calda sau rece dupa dorinta.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

carne, cartofi, smantana, cascaval, ou

2

Se poate folosi orice fel de carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de porc in sos de rosii