Mici din carne de porc și carne de vită

de Bunica in Mancaruri cu carne, 20 Sep 2015 | 10487 vizualizari

 

Nu o să vă scriu istoria micilor.Vă spun doar că cei preparați în casă nu suportă comparație cu cei cumpărați.Sunt făcuți cu condimentele agreate de fiecare și în plus se adaugă foaaaaarte multă dragoste. Deci am purces la prepararea lor.

 

INGREDIENTE

  • 600 g. carne de porc,de preferință fleică
  • 400 g. pulpă de vită
  • 500 g. oase de vită pentru supă
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper măcinat
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 lingură cimbru
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 căpățână de usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mici din carne de porc și carne de vită:

Întâi ne ocupăm de supa de carne.

Oasele se spală si se pun la fiert in 2 l.de apă.

Se spumuiesc lasându-le să fiarbă cam o oră.

O lasăm să se răcească bine.

Carnea se pune într-un vas mai larg să o putem amesteca .

Peste carne adăugăm sare,piper,cimbru,boia,bicarbonat și amestecăm totul.

Usturoiul curățat si pisat îl amestecăm cu un polonic din supa de carne,îl strecurăm și-l punem peste compoziția de carne.

Amestecăm carnea turnând câte putină supă de carne până când compoziția devine moale.

Punem compoziția într-un castron,acoperim cu folie alimentară și dam la frigider cel puțin 24 de ore.

Îi modelăm cu mâna umedă sau trași prin pâlnia de cârnați montată la mașina de tocat.

 

 

TIPS-URI

1

10 porții de mici însemnând aproximativ 20-25 bucăti mici.

2

La această cantitate de carne am folosit 5 polonice de supă de carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mici din carne de porc și carne de vită" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]