Pulpe de rata cu varza rosie calita

de Bunica in Rata, 22 Noi 2019 | 6230 vizualizari

 

Varza rosie calita am mancat prima oara in Ungaria. Mi-a placut foarte mult! Era facut cu ciolan de porc. Eu am pregatit-o cu pulpe de rata cautand sa -mi amintesc gustul. Am reusiiiiit! O tin de ceva vreme in sertar si ...acum m-am invrednicit s-o postez:))))

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de rata
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 varza rosie mai maricica
  • grasime de la rata
  • 1 gogosar rosu
  • 50 ml. ulei
  • 150 ml. vin rosu dulce
  • sare si piper dupa gust
  • 1 baton de scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata cu varza rosie calita:

Pentru inceput punem o lingura de ulei in tigaie.

Usturoiul curatat , spalat, sters si tocat marunt se pune la rumenit in ulei si in grasimea de rata.

Se scoate usturoiul si se pun pulpele de rata la prajit pane se rumenesc usor pe fiecare parte.

Ardeiul se spala, sterge cu hartie prosop sau cu un prosop curat si se scoate cotorul si se taie julien.

Scoate pulpele de rata si lasa-le deoparte.

Pune in tigaie ardeiul taiat.

Varza spalata, curatata se toaca in fasii foarte subtiri.

Adauga varza peste ardei si amesteca sa nu se lipeasca.

Toarna peste varza vinulsi caleste varza pana nu mai este crocanta.

Batonul de scortisoara se adauga in cratita cu varza.

Pune pulpele de rata in cratita invelindu-l cu varza pentru a nu se arde.

Da cratita la cuptorul incins la 150 grade C, pentru 50-60 de minute.

In ultimele 10 minute se scoate batonul de scortisoara si inlatura varza de pe pulpele de rata pentru ca acestea sa se rumeneasca frumos.

Se serveste cu paine calda.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu varza rosie calita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

23.11.2019, 12:49

Un deliciu . Cu asa ceva ne rasfata Beji-mama ,mama prietenilori nostrii unguri Garnitura perfecta pentru rata sau gasca este varza rosie calita

Razvan Constantinescu 1

23.11.2019, 20:31

dantes 1

25.11.2019, 09:56

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Friptura de rata cu cartofi si galbiori