Pulpe de rata cu cartofi reteta simpla si gustoasa
Nu știu cînd și unde am văzut plupe de rață preparate,dar mi-au rămas întipărite.Când am fost la Lidl am achiziționat două pulpe și le-am preparat după gustul meu.
Întâi pune toate ingredientele pentru marinadă într-un castron împreună cu pulpele de rață.
Acoperă cu folie alimentară și lasă jumătate de oră la marinat.
Între timp curăță cartofii.
Ia o tigaie antiaderentă și pune-o la încins.
Scoate pulpele din marinadă,crestează-le cu un cuțit foarte bine ascuțit.
Pune pulpele în tigaie cu pielea în jos.
Lasă la prăjit circa 5-7 minute pe fiecare parte.
Ia un vas ceramic-am folosit eu.
Cartofii tăiați pe lungime în felii mai groase se pun în josul vasului.
Cum se prepara Pulpe de rata cu cartofi reteta simpla si gustoasa
Printre cartofi pune usturoiul curățat și tăiat în două pe lungime.
Deasupra cartofilor pune pulpele de rață .
În grăsimea lăsată de pulpe în tigaie am pus 1/3 din marindă și 100 ml. apă.
Lasă să fiarbă 2-3 minute ,apoi toarnă peste compoziția peste pulpele de rață si cartofi.
Pune deasupra o crenguță de cimbru,acoperă vasul cu staniol alimentar și dă la cuptorul încins la 170 grade pentru 40 minute.
După 40 minute ,scoate tava din cuptor,dă la o parte staniolul si mai lasă la copt 20 minute.
Se servește cald cu salata preferată. Recomandam si stufat de rata sau rata pe varza
Poftă bună!
1
Atenție! Staniolul nu trebuie să atingă carnea.